Bitlis'te Doğa Harikası Kar Tünelleri Buzdan Mağaraları Anımsatıyor

Bitlis'in yüksek rakımlı dağlarında saklı kalan kar tünelleri, adeta buzdan mağaraları andırıyor. Doğa tutkunları, bu muhteşem manzaraları görmek için Bitlis'i ziyaret ediyor.

Halen kışın etkilerini üzerinde hissettiren Bitlis, özellikle bahar aylarında bile kar manzaralarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Mayıs ayına gelinmesine rağmen kar manzaralarının hala görülebildiği kentte, doğal güzellikler adeta bir tablo gibi sunuluyor.

basliksiz-1-2024-01-21t123814-876-2-3-11-40.jpg

Bitlis'te hala kar manzaraları gözlemleniyor

Bitlis, aldığı yoğun kar miktarıyla bölgede karın başkenti olarak anılıyor. Komşu illerinde hava sıcaklıkları 25 dereceyi aşarken, Bitlis'te hala kar manzaraları gözlemleniyor. Kentin yüksek rakımlı dağları arasında saklı kalan kar tünelleri ise adeta buz mağaralarını andırıyor. Özellikle Bitlis - Mutki arasındaki yüksek rakımlı dağlar, doğal güzellikleriyle görenleri büyülüyor. Kar tünelleri, doğal şelalenin üzerini bir köprü gibi örterek altından berrak suların akmasına izin veriyor. Bu manzara, ziyaretçilerini adeta doğanın bir sanat eseriyle karşı karşıya getiriyor.

basliksiz-1-2024-01-21t123814-876-2-3-11-39.jpg

Vatandaşlar, bu yüksek rakımlı dağlarda birçok doğal güzelliğin bulunduğunu belirtiyor. Şifalı yabani bitkilerin toplandığı dağlarda, buz mağarasını andıran doğal güzelliklerle karşılaşmak mümkün. Vehbi Damar, buz mağarasını andıran doğal güzelliklerin hem görüntüsüyle hem de altından akan su sesiyle ruhu dinlendirdiğini ifade ediyor. Diğer vatandaşlar da bölgede benzer doğal güzelliklerin bulunduğunu vurguluyor. (İHA)

basliksiz-1-2024-01-21t123814-876-2-3-11-38.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.