Gazze'de Sağlık Sistemi Kökten Çöktü, İşgal Saldırıları Devam Ediyor

Gazze'de Sağlık Sistemi Kökten Çöktü, İşgal Saldırıları Devam Ediyor
Gazze'de siyonist işgal saldırıları hastaneleri ve sağlık sistemini çökertiyor. Son 24 saatte 704 Filistinli şehit oldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle bölgedeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı. İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırılarında son 24 saat içinde 704 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

Gazze'ye Saldırı Devam Ediyor: Binlerce Şehit ve Yaralı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, saldırılar başladığı günden bu yana toplamda 5,791 Filistinlinin şehit olduğu, bu şehitlerin 2,360'sinin çocuk, 1,292'sinin kadın olduğu ifade edildi. Ayrıca, yaralı sayısının ise 16,297'ye yükseldiği bilgisi verildi.

gazzede-saglik-sistemi-tamamen-coktu.jpg
Gazze'de Sağlık Çöktü

Gazze, uzun süredir devam eden işgal altında yaşam mücadelesi verirken, son dönemde artan şiddetli saldırılar nedeniyle sağlık sistemi ve hastaneler büyük bir yük altındadır. Uluslararası toplum ve yardım kuruluşları, Gazze'deki insanların yaşam koşullarını iyileştirmek ve acil sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak için çaba harcamaktadır. Ancak, işgal ve saldırılar Gazze'deki insanların günlük yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam etmektedir.

saglik-sistemi-filistin.webp

f3c229c8-fcb3-45dc-b203-45564d47464c.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.