İsrail, Lübnan'a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor

İsrail, Lübnan'a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor
İsrail'in, Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, bölgede tansiyonu yükseltiyor. Son açıklamalar, çatışmaların devam ettiğini ve yaşanan çatışmalarda birçok kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor.

İsrail, Hizbullah'ın sözde Hanita askeri noktasını hedef aldığını açıkladı ve ardından savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Ramya beldesi çevresinde Hizbullah'a ait hedefleri ve askeri altyapıyı vurduğunu belirtti. Bu çatışmaların başlangıcından itibaren 134 Hizbullah mensubu, 28 Lübnanlı sivil ve birçok kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'daki Savaşın Sonlanması İçin Çağrı

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Lübnan'ın güneyindeki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, işgal rejiminin zafer elde edemeyeceğini vurgulayarak, Lübnan'daki savaşın sona ermesi için öncelikle Gazze'deki çatışmanın durması gerektiğini ifade etti. Kasım, işgal rejiminin Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı tepkinin daha da güçleneceği uyarısında bulundu.

israil-gazzenin-pek-cok-noktasina-havadan-ve-karadan-saldiri-duzenledi-nimb.webp

Bölgede devam eden çatışmalar, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, taraflar arasında gerilimin daha da artabileceği endişelerini beraberinde getiriyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.