Başvurular İçin Son Tarih Bugün! Tıkla Başvur

Başvurular İçin Son Tarih Bugün! Tıkla Başvur
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geç başvurular bugün sona eriyor.

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geç başvurular, bugün itibarıyla sona eriyor. Sınavın haziran ayında yapılacak olmasıyla birlikte, adaylar son başvuru fırsatını kaçırmamak için bugün son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamalılar.

Başvurular, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayabiliyorlar. Geç başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte, başvuru işlemleri kapanacak ve adaylar sınav için son hazırlıklarına odaklanabilecekler.

Tüm sınavlar için 1327 TL ödenecek

Geç başvuru ücretlerinin yüzde 50 artırımlı olduğu hatırlatılıyor. Sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girecek adaylar 442,5 TL, TYT, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) dahil olmak üzere tüm sınavlara girecek adaylar ise 1327 TL ödemek durumunda.

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurulara göre, geç başvuru süreci için son saat 23.59 olarak belirlenmiş durumda. Bu nedenle adayların son dakika yoğunluğuna dikkat etmeleri ve başvurularını zamanında tamamlamaları önem arz ediyor.

Geç başvuru işlemleri için ÖSYM'nin resmi internet sitesine yönlendirme içeren link: YKS GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.