Milyonlarca öğrencinin beklediği tatil müjdesi geldi! MEB 3 günlük tatili duyurdu

Milyonlarca öğrencinin beklediği tatil müjdesi geldi! MEB 3 günlük tatili duyurdu
 Yazı İşleri Müdürü
2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere sevindiren haber geldi. MEB, geçtiğimiz aylarda yeni dönem çalışma takvimini duyurmuştu ve 1 Ocak tarihinde kutlanacak olan yılbaşı tatili ile ilgili müjde de verildi. İşte detaylar…

Milli Eğitimi Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz aylarda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini paylaşmıştı. Takvim itibariyle 11 Eylül 2023’te açılan okullarda ilk ara tatil de bugün itibariyle sona erdi. 20 Kasım tarihinde ders zilleri çaldı ve milyonlarca öğrenci yeniden sınıflarındaki yerlerini aldı. Çalışma takvimi kapsamında yılbaşı tatili ile ilgili olarak da öğrencilere müjdeli haber geldi.

MEB çalışma takvimi kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci ara dönem tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlamış ve 17 Kasım Cuma günü sona ermişti. Araya giren hafta sonu tatilinin ardından 20 Kasım Pazartesi günü öğrenciler ve öğretmenler için ders zili yeniden çaldı. Öğrenciler şimdi yarıyıl tatilini beklemeye başladı ve yarıyıl tatili öncesinde öğrencilere yılbaşı tatili ile ilgili müjdeli haber geldi. İşte detaylar…

MEB ÇALIŞMA TAKVİMİ TATİL DÖNEMLERİ

1651842921174-students-knowing-right-answer-3.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan çalışma takvimine göre birinci dönem ara tatili 17 Kasım Cuma günü sona erdi ve bugün ders zilleri çaldı. Şimdi ise sırada yarıyıl tatili var ve yarıyıl tatili de 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayıp, 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak.

Öğrenciler 5 Şubat 2024 günü ikinci döneme başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü yıl tamamlanmış olacak. İkinci yarıyıl ara dönem tatili ise 8 - 12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

ÖĞRENCİLERE YILBAŞINDA 3 GÜN TATİL

MEB çalışma takvimine göre ikinci dönem ara tatili öncesinde öğrenciler bir de yılbaşı tatilinden faydalanacak. Söz konusu tatil 1 Ocak tarihinde başlayacak ve öğrencilere ekstra 3 gün tatil verilecek.

1 Ocak, resmi tatiller arasında yer alıyor ve bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle de öğrenciler 30 Aralık Cumartesi, 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi günlerini tatil yaparak geçirebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.