Doğal Gaz Fiyatları Türkiye'yi Endişelendiriyor: Zam Gelecek Mi?

Doğal Gaz Fiyatları Türkiye'yi Endişelendiriyor: Zam Gelecek Mi?
 İnternet Editörü
Avrupa'da doğal gaz fiyatlarındaki yükseliş Türkiye'de de endişe yaratıyor. Peki, Türkiye'de doğalgaza zam gelecek mi? İşte detaylar.

Avrupa'da yaşanan doğal gaz fiyatlarında artış, Türkiye'de de doğalgaz zammı beklentilerini güçlendiriyor. Özellikle Malezya'dan ABD'ye kadar birçok küresel gaz sıvılaştırma tesisinde yaşanan kesintiler ve kuzey Avrupa'da beklenen düşük sıcaklıklar, fiyatları yukarı yönlü etkiliyor.

23809765-59096-enerji-ve-tabii-kaynaklar.webp

Türkiye'de doğalgaz fiyatlarının geleceği ise belirsizliğini koruyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Biz imkan, kabiliyetler, hazinenin durumu çerçevesinde vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Şu anda doğalgaza herhangi bir zam gözükmüyor. Bu kış doğalgaza bir zam planlamıyoruz. Şu anda Türkiye'de doğalgaz ve elektrikte o kadar büyük bir destek sağlıyoruz ki Avrupa'da elektrikte ve doğalgazda en ucuz 2. ülkeyiz." açıklamasını yapmıştı.

yeni-proje-126-690x450.jpg

Bayraktar, Türkiye'de doğalgaz ve elektrikte uygulanan desteklerin geçen yıl yaklaşık 282 milyar lirayı bulduğunu belirtti. Dar gelirli ailelere doğalgaz ve elektrikteki desteklerin devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, elektriğin yaklaşık yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.

dogalgaz-byjs-cover-jpg.webp

Ancak, Avrupa'daki fiyat artışları Türkiye'deki durumu da etkileyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.