Feci Kaza: Akaryakıt Yüklü Tır Devrildi

Feci Kaza: Akaryakıt Yüklü Tır Devrildi
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen akaryakıt yüklü tanker kazası sonucunda D-130 kara yolunda çift yönlü ulaşım sağlanamıyor.

Kara yolunda Yalova yönünde ilerleyen bir akaryakıt tankeri, Dörtyol mevkisinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve üst geçidin ayağını çarparak devrildi. Tankerin dorsesi, park halindeki 4 araca çarptı.

Kazada akaryakıt sızıntısı yaşanırken, bölgeye itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralanan tanker sürücüsü hastaneye kaldırıldı ve durumuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Patlama ihtimaline karşı güvenlik önlemleri alınırken, bölgedeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Kazanın etkisiyle D-130 kara yolunda İzmit ve Yalova istikametinde ulaşım sağlanamıyor, trafik alternatif yollardan yönlendiriliyor.

O anlar güvenlik kamerasına takıldı

Kazanın olay yerinden kaldırılması ve akaryakıtın tahliyesi için çalışmalar devam ederken, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ayrıca, kaza anı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve görüntülerde tankerin devrilmesi ve dorsesinin araçlara çarpması yer alıyor.

Valilik açıklaması

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, kaza nedeniyle bölgeye teknik ekipler dahil olmak üzere emniyet, itfaiye, AFAD'dan yeterli sayıda personelin sevk edildiği bildirildi.
Bölgede trafik güvenliği dahil her türlü tedbirin alındığı kaydedilen açıklamada, "Konunun uzmanlarından oluşan TÜPRAŞ teknik ekipleriyle birlikte itfaiye, AFAD, emniyet, Gölcük Belediyesinden olmak üzere toplam 84 personel, 23 araçla müdahale çalışmaları devam etmektedir. Olumsuz bir durum yaşanmamakla birlikte çalışmaların tamamlanmasına müteakip trafik akışı tekrar sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.