Mutki'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri AFAD Kurtardı

Bitlis'in Mutki ilçesinde, dağlık arazide sıkışıp kalmış iki keçiyi kurtarmak için AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri seferber oldu. İşte o kurtarma operasyonunun ayrıntıları!

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çatalerik köyü kırsalında, zorlu bir dağlık arazide kayalıklarda mahsur kalan iki keçi, acil yardıma ihtiyaç duydu. Olayın bildirilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar sonrasında, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Arama Kurtarma ekipleri hemen olay yerine yönlendirildi.

aw050857-07-001.jpg
Mutki'de Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçiler Kurtarıldı

AFAD Ekipleri Zorlu Şartlarda Mahsur Kalmış Keçileri Kurtardı

Ekipler, zorlu arazi koşullarında titiz bir çalışma gerçekleştirerek, mahsur kalmış keçilere ulaşmak için kayalıklara ulaştılar. Dikkatli bir şekilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, keçileri güvende ve sağ salim bulundukları yerden çıkarmayı başardılar.

Mahsur kalan keçiler, AFAD ekipleri tarafından emniyetli bir şekilde kurtarıldıktan sonra sahiplerine teslim edildi. Bu olay, AFAD'ın acil durumlar ve doğal afetler konusundaki uzmanlığını bir kez daha gösterirken, hayvanların da afet durumlarında yardıma ihtiyaç duyabileceği gerçeğini hatırlattı.

aw050857-06-001.jpg

aw050857-02-001.jpg

aw050857-04-001.jpg

aw050857-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.