Mutki'de Gümüşkanat Şelalesi'ni Görenler Etkisinden Çıkamıyor

Mutki'de Gümüşkanat Şelalesi'ni Görenler Etkisinden Çıkamıyor
 Yazı İşleri Müdürü
Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Gümüşkanat (Keyburan) köyü civarında yer alan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek şelalesi olmaya aday olan Gümüşkanat Şelalesi, misafirlerini bekliyor.

Bitlis'in İlçesinde bulunan Gümüşkanat Şelalesi, bir vadide yer alıyor ve çevre köylüler dışında pek az kişi tarafından keşfedilmiş bir doğa harikasıdır.

Bu büyüleyici şelalenin buz gibi ve berrak suyu, sürekli olarak 60 metre yükseklikten akıyor. Diğer doğal şelaleler genellikle ilkbahar mevsiminde aktığını düşünürken, Gümüşkanat Şelalesi yaz sıcaklarına rağmen ihtişamıyla sürekli akışını sürdürüyor.

Şelaleyi ilk defa gören ziyaretçiler, manzaraya hayran kaldıklarını dile getiriyor ve şelaleye ulaşım yolunun asfaltlanmasını talep ediyor.

Büyüleyici Güzelliği Görenleri Etkiliyor

Gümüşkanat Şelalesi'nin büyüleyici güzelliği karşısında etkilenen ziyaretçilerden Evrim Emre Yol, herkesin bu muhteşem doğa harikasını görmesi gerektiğini belirtiyor.

Yol, "İlçe merkezimize yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğal güzelliği görmek için geldik. Çevre düzenlemesini yapan kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Devlet yetkililerinden buraya ulaşım yolunun iyileştirilmesini istiyoruz. Herkesin burayı görmesi için bir fırsat yaratılmasını diliyorum." şeklinde konuşuyor.

kaskasdkasd.jpg

İlk defa Gümüşkanat Şelalesi'ni ziyaret eden Osman Düzyol, şelalenin daha önce neden keşfedilmediğini merak ettiğini ifade ediyor. Türkiye'nin en yüksek şelalesi olduğuna inandığını söyleyen Düzyol, ölçümlerin bir an önce yapılmasını ve ulaşım yollarının düzeltilmesini talep ediyor. Yolun kötü olması nedeniyle bu zamana kadar ziyaret edemediğini belirten Düzyol, buranın yoğun ziyaretçi akınına uğrayacağına inandığını dile getiriyor.

Türkiye'nin En Yüksek Şelalesi Olarak Potansiyel Aday

Gümüşkanat Şelalesi'nin çevre düzenlemesinin yapıldığı ve keşfedilmeye başlandığı haberinden sonra, ilk kez ziyaret eden Çetin Taşkaya, çevrenin huzura kavuşmasıyla birlikte doğal güzelliklerin ortaya çıkmaya başladığını ifade ediyor. Gümüşkanat Şelalesi'ni görülmeye değer bir doğa harikası olarak nitelendiren Taşkaya, çevre düzenlemesinin yapıldığını ancak yolun halen kötü durumda olduğunu belirtiyor. Bu doğa harikasının hak ettiği değeri görmesi için yetkililerin ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Taşkaya, Türkiye'nin en yüksek şelalesi adayı olduğuna inandığını ifade ediyor ve şelalenin hem şehrin tanıtımına hem de ilçenin ekonomisine katkı sağlayabileceğine olan inancını dile getiriyor.

selale-6.jpg
Mutki'de Gümüşkanat Şelalesi'ni Görenler Yolunu Oraya Çeviriyor
selale7.jpg
Mutki'de Gümüşkanat Şelalesi'ni Görenler Yolunu Oraya Çeviriyor
selale8.jpg
Mutki'de Gümüşkanat Şelalesi'ni Görenler Yolunu Oraya Çeviriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.