Gökyüzünden yıldız yağacak! 33 yılda bir olan Leonid meteor yağmurunun zirve yapacağı tarih ortaya çıktı!

Gökyüzünden yıldız yağacak! 33 yılda bir olan Leonid meteor yağmurunun zirve yapacağı tarih ortaya çıktı!
33 yılda bir gerçekleşen Leonid meteor yağmurunun gerçekleşeceği tarih belli oldu. Gökyüzünde yıldızların düştüğü gece olarak da bilinen bu gökyüzü olayında, eşsiz güzellikler meydana geliyor.

33 yılda bir gerçekleşen bir doğa olayı, doğa severlere eşsiz bir manzara sunmaya hazırlanıyor. Tempel-tette kuyruklu yıldızının dünya yörüngesinde bıraktığı toz ve enkaz izlerinin yansıması ile oluşan gökyüzündeki şölen, normal şartlarda her yıl meydana geliyor. Ancak bu yıl ise söz konusu meteor yağmurunun zirve yapacağı bildirildi.

Normal şartlarda her yıl gerçekleşen Leonid meteor yağmuru, bu yıl zirve yapacak ve gökyüzünde adeta yıldız yağmuru gerçekleşecek. Bu yıl 3 Kasım’da başlayan ve 2 Aralık tarihine kadar devam edecek olan meteor yağmurunun zirve yapacağı tarih de açıklandı. EarthSky’da yer alan haberde, meteor yağmurunun zirvesini görmek isteyenler için tarihi duyurusu yapıldı. Söz konusu gecede, çıplak gözle saatte 10-15 meteorun görülebileceği belirtildi. İşte detaylar…

ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK

0x0-leonid-meteor-yagmuru-geliyor-bir-sonraki-33-yil-sonra-leonid-meteor-yagmuru-ne-zaman-nereden-izlenir-saat-kac-1700162603156.webp

EarthSky’da yer alan habere göre Leonid meteor yağmuru aslında 3 Kasım tarihinde başladı ve söz konusu gök olayı, 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. Her yıl gerçekleşen meteor yağmurunun zirve yapacağı tarih ise 17-18 Kasım gecesi olarak duyuruldu. 33 yılda bir gerçekleşen bu zirve görüntü, çıplak gözle saatte 10-15 meteorun görülmesini sağlayacak.

“GÖKTEN YILDIZLARIN DÜŞTÜĞÜ GECE”

Yapılan açıklamaya göre Leonid meteor yağmuru, bu hafta sonu gökyüzünde çıplak gözle görülebilecek. Uzmanlar, söz konusu görkemli gökyüzü olayının Cuma gecesi başlayıp, Cumartesi sabahına kadar devam edeceğini duyurdu. Söz konusu gök olayı, “Gökten yıldızların düştüğü gece” olarak da adlandırılır.

LEONİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Her yıl sonbahar mevsiminin ortalarında görülen gökyüzünün Aslan takımyıldızı bölgesinde meteor yağmurları görülür. Yaklaşık 3 dakikada bir yıldız kayması yaşanan bu olayda, 1 saate kadar süren meteor yağmurları yaşanır. Söz konusu meteor yağmurları Aslan takımyıldızı sırasında görüldüğü için “Leonid Meteor Yağmuru” olarak bilinir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.