Ahlat'ta Belediye Başkanı Çoban'dan Üç Yeni Proje İle Yeniden Doğuş

Ahlat'ta Belediye Başkanı Çoban'dan Üç Yeni Proje İle Yeniden Doğuş
 İnternet Editörü
Bitlis'in Ahlat ilçesinin Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, şehrin geleceğini şekillendirecek iddialı projelerini açıkladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, şehrin geleceğini dönüştürecek önemli projelerini kamuoyuna duyurdu. Başkan Çoban'ın öncelikli hedefleri arasında Ahlat'ı olimpik bir şehir haline getirmek yer alıyor. Sahilin su sporlarına uygun hale getirilerek tatil beldesi konumuna gelmesi planlanıyor. Dragon yarışlarından paraşüt uçuşlarına kadar çeşitli su sporları etkinliklerinin düzenleneceği projenin, Ahlat'ın marka değerini artırması bekleniyor.

5ab7a764da-jpg.webp

Başkan Çoban'ın bir diğer önemli projesi ise;

gjsqiecxyaaokjw.jpg

1- AHLAT'TA OLİMPİK BİR ŞEHİR:

Ahlat Sahili, su sporlarının ve uluslararası yarışların düzenleneceği bir tatil beldesine dönüşecek. Dragon yarışlarından paraşüt uçuşlarına kadar çeşitli spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu proje, Marka Şehir Ahlat'ın prestijini artıracak.

gjsqierwuaasm9c.jpg

2- ETNO SPOR / ETNO SANAT MERKEZİ:

Ahlat'ta Etno Sanat Merkezi açılacak. Bu merkezde kadınlara baston, ahşap işlemeciliği, taş işlemeciliği, hat, tezhip, ebru, ney gibi alanlarda eğitim imkanları sunulacak. Bu girişimlerle Ahlatlı kadınlar iş bulma ihtiyacı duymayacaklar.

gjsqie6wyaeg7ab.jpg

3- KONGRE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ:

Ahlat'a modern bir Kongre Kültür ve Sanat Merkezi kurulacak. Yeşil ve maviyle çevrili bu merkez, kültür tarih gezileri ve çevresindeki otel ve kongre merkezleri ile bilim ve sanat insanlarının ilgisini çekecek bir cazibe merkezi olacak.

ekran-goruntusu-2024-03-28-001922.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.