Ahlat'ta İsrail'in Filistin Saldırıları Protesto Edildi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestoya kalabalık bir topluluk katıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik son saldırılarını kınamak amacıyla bir protesto düzenlendi. Ulu Camii önünde Cuma namazının ardından gerçekleştirilen protestoya, Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde vatandaşlar da destek verdi. Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı ve daha sonra basın açıklamasının okunmasıyla devam etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ahlat Temsilcisi Lütfü Eminoğlu, kalabalık bir topluluğun önünde yaptığı basın açıklamasında İsrail'in Gazze'ye yönelik savaş suçlarını kınadı.

Mescid-i Aksa'nın Özgürlüğü İçin Her Türlü Fedakarlığı Yaparız

aw068648-05.jpg
Ahlat'ta İsrail'in Filistin Saldırıları Protesto Edildi

Eminoğlu,

"Bugün Filistin'de, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da Müslümanların inancı ve kutsalları Siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte, bu kutsallarımıza sahip çıkmak, namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Bizler bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki, canımızla, kanımızla, malımızla ve evladı iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

dedi. Basın açıklamasının ardından grup dua ederek protestoyu sonlandırdı.

aw068648-04.jpg

aw068648-01.jpg

aw068648-02.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum