Ahlat'ta Tarihi Güzellikler Kartpostallık Manzaralara Dönüştü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, tarihi ve kültürel mirasın eşsiz bir resmini çiziyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı, beyaz örtüyle kaplanarak kışın büyülü güzelliğini sergiliyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan mezarlık, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyor. Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki tarihi mezar taşları, kar yağışı sonrasında oluşan kartpostallık manzaralarıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

mutki-fotoshop-57.jpg

"Anadolu’nun Orhun Abideleri" olarak bilinen mezarlık, 210 dönümlük alanıyla tarih ve doğanın muazzam bir uyumunu sunuyor. Mezar taşları üzerindeki yazılar, kabartmalar, nakışlar ve işlemeler, beyazın ve kahverenginin eşsiz uyumuyla adeta bir sanat eserine dönüşüyor.

mutki-fotoshop-56.jpg

Tarihi Güzellikler Karla Süsleniyor

Kar yağışının ardından mezarlığı ziyaret eden gezgin ve fotoğrafçılar, bu eşsiz manzaraları ölümsüzleştirerek kışın tarihi güzelliklerini paylaşıyor. Mezarlığa gelen ziyaretçilerden olan Adem Karakurt kar yağışından sonra Ahlat Selçuklu Mezarlığının muhteşem bir görünüme büründüğünü belirterek, “Karın yağmasıyla mezarlıklar çok güzel oldu. Tarihi eserler güzel oldu. Burayı vatandaşların görmesini istiyoruz. Çok güzel bir görüntü oldu” dedi.(İHA)

mutki-fotoshop-55.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.