Ahlat'ta Tarihsel Bir Yolculuk: "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Bayramı" Sergisi Açıldı

Ahlat'ta Tarihsel Bir Yolculuk: "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Bayramı" Sergisi Açıldı
Ahlat ilçesinde, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü şerefine düzenlenen "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Bayramı" fotoğraf ve resim sergisi büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bitlis'in tarihi ilçesi Ahlat'ta, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü coşkusunu kutlamak adına unutulmaz bir etkinlik gerçekleşti. Ahlat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Bayramı" isimli fotoğraf ve resim sergisi, ilçenin halkının ve misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Sergide Ahlat'ın Değişimi ve Cumhuriyet Bayramlarına Nostalji

Sergi, Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Güven Ayber'in el emeğiyle hazırladığı ahşap yakma sanatıyla yapılan resimler ve Ahlat'ta geçmiş Cumhuriyet Bayramlarına ait nostaljik siyah-beyaz fotoğraflardan oluşuyor. Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Can Fidan ve diğer kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında konuşan Kaymakam Bingöl,

"Ahlat'ımızın Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde nasıl bir değişim geçirdiğini görmek, sanat ve kültürün önemini vurgulamak amacıyla bu sergiyi düzenledik"

dedi.

aw064288-01.jpg
Ahlat'ta Tarihsel Bir Yolculuk: "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Bayramı" Sergisi Açıldı

Serginin açılışının ardından Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve diğer katılımcılar, sergiyi gezerek Güven Ayber'den eserler hakkında bilgi aldılar. Serginin ilçenin gençlerinin sanatla daha fazla ilgilenmesine vesile olması bekleniyor. Ahlat'taki bu etkinlik, Cumhuriyet'in sanata ve kültüre verdiği önemi bir kez daha vurguluyor.

aw064288-03.jpg

aw064288-05.jpg

aw064288-08.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.