Ahlat'ta Yaşayan Musa Çiçekçioğlu, Babasından Kalan Evi Müzeye Dönüştürdü

Ahlat'ta Yaşayan Musa Çiçekçioğlu, Babasından Kalan Evi Müzeye Dönüştürdü
Ahlat'ta yaşayan Musa Çiçekçioğlu, babasından kalan eşyalar ve antikalar ile 2 katlı evini özel bir müzeye çevirdi, böylece tarihi ve eski eşyaları gelecek nesillere aktarıyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan Musa Çiçekçioğlu, geçmişe olan merakıyla babasından kalan 2 katlı evini özel bir müzeye dönüştürdü. Bu özgün müzede, Çiçekçioğlu, ailesinin hatıralarını ve ilçenin tanınmış kişilerine ait antikaları sergileyerek tarihi yaşatıyor.

aw072427-08.jpg

İhlas Haber Ajansından alınan bilgiye göre, bu duygusal müze, ziyaretçiler arasında büyük bir heyecan yaratıyor ve geçmişi yaşatmanın önemini vurguluyor. Musa Çiçekçioğlu, müzenin amacının geçmişte yaşamış büyüklerin anılarını korumak ve gelecek nesillere tarih ve kültürü aktarmak olduğunu belirtiyor.

Müze, ailesinden kalan eşyalardan başlayarak, ilçenin tanınmış simalarının kullandığı antikaları ve fotoğrafları içeriyor. Ahlat'ın tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara taşıyan bu özel mekan, eski eşyaların değerini hatırlatıyor ve korunmasını teşvik ediyor.

aw072427-07.jpg

Musa Çiçekçioğlu, "Eski eşyaları ve antikaları saklayın. Bunlar sizi daha da insanlaştırır ve ruhunuzu daha çok besler, daha naif bir insan yapar. Geçmiş geçmişte kaldı ama geçmişi hatırlarsak ahde vefamızı yaşatırsak daha insanca davranırız. Çünkü bizden öncekiler yaşadılar gittiler, biz de bir gün gideceğiz. Bizden geriye sadece eski eşyalarla müzeye çevirdiğim evim kalacak ve içindeki objeler kalacak. Bu da gelecek nesillere tarih ve kültür sevgisini aşılayacak." şeklinde hislerini dile getiriyor.

aw072427-09.jpg

aw072427-06.jpg

aw072427-05.jpg

aw072427-04.jpg

aw072427-03.jpg

aw072427-01.jpg

aw072427-02.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum