Bitlis'in O İlçesinde Köylerde Mobil Sağlık Hizmeti Veriliyor

Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Bitlis'in köylerine yönelik mobil sağlık hizmetlerini sürdürerek vatandaşlara hem sağlık taraması hem de bilgilendirme eğitimleri sunuyor.

Sağlık Bakanlığı genelgesi doğrultusunda planlanan program çerçevesinde her hafta belirlenen bir köye giden sağlık ekibi, anons yaparak halkı bir araya getiriyor.

Ekip, köy halkının sorunlarını dinleyerek tansiyon, şeker ölçümü gibi çeşitli tetkiklerle sağlık taraması gerçekleştiriyor. Ayrıca, köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere el yıkama, diş fırçalama gibi konularda bilgilendirme yapıyor. Sağlık ekipleri, öğrencilere diş fırçası gibi hediyeler de dağıtıyor. Aynı zamanda, Uludere köyüne giderek kadınlara da sağlık taraması yapıldı.

bitlisin-o-ilcesinde-koylerde-mobil-saglik-hizmeti-veriliyor-2.jpg

Ahlat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cansu Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, her hafta ilçeye bağlı bir köye giderek vatandaşlara sağlık taraması ve bilgilendirme hizmeti sunduklarını belirtti.

Cansu Cengiz, “Bakanlığımız genelgesi doğrultusunda mobil sağlık hizmeti vermekteyiz. Bugün de Ahlat’a bağlı Uludere köyüne geldik. Köye gelmeden önce cami minaresinden anons yaptırarak, köy halkımızı sağlık hizmetine davet ettik. Ayrıca köy okulundaki öğrencilere de diş ve hijyen eğitimi vererek, diş fırçası ve çeşitli hediyeler verdik. Köy kurslarında bulunan kadınlara ise bulaşıcı hastalıklar, kanser ve mobil KETEM aracımız hakkında bilgiler verdik. Amacımız her hafta bir köye gitmek. Halkımızı da bu uygulamaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

basliksiz-1-84.jpg

Mobil sağlık taramasından geçen 65 yaşındaki Fadime Yürüyen de, ayaklarına kadar gelen mobil sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, “Bu faaliyetten çok memnunuz. Bazen hastaneye gidemiyoruz. Tansiyonumuz, şekerimiz olduğu zaman okuma yazmamızda yok ölçemiyoruz. Buraya kadar gelip bizle ilgilendikleri için doktorlara teşekkür ederiz. Tansiyonumuzu, şekerimizi ölçerek hem bilgi aldılar hem de bilgilendirdiler. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.