Bitlis’in Tatvan İlçesinde 'Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması' Heyecanı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Türk mutfağının zengin lezzetlerini koruma ve tanıtma amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan yarışmada Bingöl, Muş, Bitlis’in Tatvan ve Ahlat ilçelerinden toplam 12 öğrenci yarıştı.

aw184462-07.jpg

Yarışmanın sonucunda, Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Yöresel yemeklerin tanıtılması ve öğrencilerin meslek liselerinde öğrendikleri becerileri pratiğe dökme fırsatı buldukları bu etkinlikte, öğrencilerin duygu dolu mektuplarına polis memurlarının verdiği olumlu yanıt da takdir topladı.

aw184462-05.jpg

Bitlis İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kenanoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımızın Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ‘Gastronomi Festivali’, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılmaktadır. Bu yarışmaya Bingöl, Muş, Tatvan ve Ahlat ilçelerimizden 4 okul katılmaktadır. Şu an jüri üyelerimiz değerlendirmeleri yapıyor.

aw184462-04.jpg

Jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren okullara ve öğrencilere katılım belgeleri, derece belgeleri ve çeşitli ödüller verilecektir. Her grubumuzda 3 yarışmacı öğrenci olmak üzere toplamda 12 yarışmacı öğrencimiz ve 4 danışman hocamız vardır. Jüri üyelerimiz Malatya Turgut Özal Üniversitesi Gastronomi Bölümü hocalarından oluşmaktadır. Bu yarışmada yöresel yemekler öğrencilerimiz tarafından yapılmaktadır. Dereceye giren öğrencilerimiz daha sonra İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak” ifadelerini kullandı.

aw184462-10.jpg

Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Kara, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bölgeler arasında yapılan ‘Gastronomi Festivali ve Yemekleri Yarışması’na Bingöl, Muş, Bitlis ve ilçeleri dâhil 4 grup katıldı. Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi misafirliğinde gerçekleştirilen bu yarışmada birinci gelen öğrencilerimiz İstanbul’daki Türkiye finaline katılacaktır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” ifade etti.

aw184462-03.jpg

aw184462-02.jpg

aw184462-01.jpg

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.