Bitlisli Genç Girişimci, Ürettiği Kabak Lifli Sabunuyla Dünya Pazarına Açılmayı Hedefliyor

Bitlisli Genç Girişimci, Ürettiği Kabak Lifli Sabunuyla Dünya Pazarına Açılmayı Hedefliyor
Bitlis'in Tatvan ilçesinde genç girişimcisi Burak Atal, enfeksiyonlara ve cilt tahrişlerine çözüm sunan kabak lifli sabunuyla uluslararası arenada boy göstermeye hazırlanıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sabun üretimi yapan genç girişimci Burak Atal, ürettiği kabak lifli sabunlarla dikkat çekiyor. Kabak liflerinin doğal yapısıyla cilt sağlığına katkı sağladığını belirten Atal, bu ürünün dünya pazarında da talep göreceğine inanıyor.

mutki-fotoshop-2024-02-14t164607-778.jpg

Enfeksiyon ve cilt tahrişlerine karşı etlkili oluyor

Atal'ın ürettiği kabak lifli sabunlar, enfeksiyon ve cilt tahrişlerine karşı etkili olmasıyla biliniyor. Siyah noktalar, cilt beyazlatma, sivilce ve güneş lekelerine karşı doğal bir çözüm sunan bu sabunlar, iç pazarda büyük ilgi görüyor. Ancak Atal'ın hedefi sadece iç pazarla sınırlı değil; genç girişimci, ürünlerini yurt dışına da taşıyarak dünya çapında bir başarı elde etmeyi hedefliyor.

mutki-fotoshop-2024-02-14t164536-358.jpg

Diğer banyo liflerinden daha sağlıklı

Kabak liflerinin diğer banyo liflerinden daha sağlıklı olduğunu söyleyen sabun üreticisi Burak Atal, “Kabak lifi, içerisinde bakteri, mikrop barındırmayan mükemmel diyebileceğimiz liflerdendir. Sabunumuz siyah noktalara, cilt beyazlatmaya, sivilce, sivilce lekelerine, güneş lekelerine ve yağlı cilde iyi gelmektedir ve kabak lifiyle bir araya geldiğinde çok güzel bir etkisi olmaktadır. Sabunları 400 metrekarelik üretim yerimizde yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri toptan olarak iç pazara satmaktayız. Günde 10 bin adet sabun üretiyoruz. Hedefim ürünlerimi yurt dışına pazarlamaktır. Ürettiğimiz kabak lifli sabunlarımızı kullananlar, lif ihtiyacını gidermiş olup diğer yapay banyo liflerinde biriken bakterileri taşımıyor” dedi.(İHA)

mutki-fotoshop-2024-02-14t164454-896.jpg

mutki-fotoshop-2024-02-14t164516-554-002.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.