Bitlis’te BOTODER’den Öğretmen Saldırılarına İlişkin Basın Açıklaması

Bitlis’te BOTODER’den Öğretmen Saldırılarına İlişkin Basın Açıklaması
 Yazı İşleri Müdürü
İstanbul'da bir öğretmenin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, öğretmenlere yönelik şiddeti gündeme taşıdı.

İstanbul'da bir okul müdürünün öğrenci tarafından silahla öldürülmesi, öğretmenlere yönelik şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu acı olay, eğitim camiasında büyük üzüntüye neden oldu ve öğretmenlerin güvenliğine yönelik endişeleri artırdı.
Bu kapsamda Bitlis’te kurulan BOTO Ailesi Yaşatma Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı öğretmen Taner Alptekin dernek adına basın açıklaması yaptı.

"Öğretmen, bir toplumun geleceğini inşa eden sanatçıdır"

Öğretmenlere karşı yapılan her türlü darp, saldırı ve cinayetlerin cezalandırılmasını gerektiğini vurgulayan Alptekin, biran önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.
Alptekin, Öğretmen, bir toplumun geleceğini inşa eden sanatçıdır. "Ben muallim olarak gönderildim." hadisine mazhar olan kıymetli öğretmenlerimiz eğitimin temel direğidir. Eğitimin temeli öğretmen olduğuna göre, geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak öğretmenlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Kıymetlerinin bilinmesinin yolu hak ettikleri değere kavuşmaları ile olur. İstanbul'da Okul Müdürü İbrahim OKUTGAN okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından okulda silahla öldürülmüştür. Gerçekleşen bu menfur saldırıyı kınıyoruz ve bu tür hadiselerin tekrar yaşanmamasına yönelik alınması gereken tedbirlere öğretmenlerin mevcut haklarını koruyacak, şiddet vakalarına son verecek şekilde meslek kanunun revize edilmesini istiyoruz. Öğretmenin kıymetinin bilinmesi gerektiği yerde öğretmene şiddet ,her türlü saldırı , darp ve cinayet gibi meselelerde saldıranlar cezalandırılmalı, bu konuda kanuni düzenlemeler acilen yapılmalı, özellikle veliler bu konuda bilinçlendirilerek şiddete dur denilmelidir. Eğitimcinin itibarını artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirlerin alınması acilen gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz hal üzücüdür. Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm tabakalarına sorumluluk düşmektedir. Başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazeteciler, aileler bu konuda büyük bir aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdırlar. Herkesi ilgilendiren, herkesin ilgili olduğu bir meselede, toplumsal duyarlılık bilinci ve farkındalık oluşturmak için herkesin yapacağı bir şey olmalıdır.” İfadelerini kullandı

f5b6a011-8209-4e62-b571-934eea77609f.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.