Bitlis’te Evde Sağlık Hizmetleri, Yatağa Bağımlı Hastaları Sedye İle Sandığa Taşıdı

Bitlis’te Evde Sağlık Hizmetleri, Yatağa Bağımlı Hastaları Sedye İle Sandığa Taşıdı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yatağa bağımlı hastalar sandığa ambulanslarla sedye üzerinde götürüldü.

Saatler 07.00'yi gösterdiğinde başlayan oy verme sürecinde, Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, yatağa bağımlı hastaların oy kullanmalarını sağlamak için harekete geçti. Ambulanslarla sedye üzerinde nakledilen yatağa bağımlı hastalar, oy kullanacakları okullara taşındı. Bu özel nakil işlemi sayesinde, oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar, sandığa gitmekte zorlanmadılar.

mutki-fotoshop-2024-03-31t133437-456.jpg

Hastalar ambulans ile okullara götürüldü

Tunus Mahallesi'nde yaşayan Fatma Celiloğlu da her iki ayağında kırıkları olduğu için yatağa bağımlıydı. Ancak Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ambulansla alınarak oy kullanacağı okula götürüldü ve sorunsuz bir şekilde oy kullanma imkanı sağlandı.

mutki-fotoshop-2024-03-31t133408-576.jpg

"Sabah 7 itibariyle çalışmaya başladık"

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri biriminde görevli sağlık personeli Erkan Durak, sabahın erken saatlerinden itibaren görev başında olduklarını belirterek, “Evde sağlık hizmetlerine kayıtlı olan yatağa bağımlı hastalarımızı oy kullanmaları için sandık başına nakil işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde oy kullandıktan sonra da tekrardan evlerine nakil işlemlerini yapıyoruz. Sabah 7 itibariyle çalışmaya başladık. Görevdeyiz bütün arkadaşlarımız ilçelerde, ilimizde her yerde hasta alıp nakil işlemlerini yapmaya devam ediyoruz” dedi. (İHA)

mutki-fotoshop-2024-03-31t133347-528.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.