Bitlis'te Pil Toplama Yarışması'nda 522 Kilogram Atık Pil Toplandı!

Bitlis'te düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nda öğrenciler ve öğretmenler bir yılda toplam 522 kilogram atık pil topladı.

Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda öğrenciler ve öğretmenler çevreye büyük katkı sağladı. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen yarışmada bir yılda toplam 522 kilogram atık pil toplandı.

aw191315-04.jpg

Bİ-KA Teknik Personeli Çevre Yarışmasını Anlattı

Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, yarışmanın amacının çevre kirliliğini azaltmak ve doğaya atılan pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek olduğunu belirtti. Her yıl düzenlenen yarışma ile öğrencilere çevre bilinci aşılandığını ve çevreye katkı sağlandığını vurguladı.

aw191315-03.jpg

Atık Pil Yarışmasıyla Çevreye Katkı Sağlıyoruz

Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz.

aw191315-02.jpg

Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" açıklamasında bulundu.

aw191315-01.jpg

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.