Hizan Belediyesi, Güneş Enerjisi Panelleriyle İlklerine İmza Atıyor

Hizan Belediyesi, Güneş Enerjisi Panelleriyle İlklerine İmza Atıyor
 Muhabir
Hizan Belediyesi, çevre dostu ve ekonomik bir yaklaşımla Belediye binası ve dükkanların çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirerek elektrik üretimine başlayacak.

Hizan Belediyesi, sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi panelleriyle ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Cezail Aktaş, yaptığı açıklamada, çevre koruma ve ekonomik katkıyı bir arada sağlamak amacıyla Belediye binası ve dükkanların çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirdiklerini belirtti.

Aktaş, Kendi Elektriğini Üretme Yolunda İlk Adımı Attı

Başkan Aktaş, bu adımın kısa bir süre içinde kendi elektriğini üreten ve satarak bir ilke imza atacakları anlamına geldiğini vurguladı. "Yarın değil, hemen şimdi" anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Aktaş, belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

97b185ed-0ced-4102-bcba-04c748b80a59.jpeg
Hizan, Güneş Enerjisi Panelleriyle İlklerine İmza Atıyor

Aktaş, resmi mercilere yaptıkları kredi başvurularının onaylanmadığını ve projelerine destek alamadıklarını üzülerek ifade etti. Ancak, bu duruma rağmen çevreyi koruma ve ekonomik açıdan katkı sağlama konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini belirtti.

Güneş enerjisi panellerinin yerinde incelenip bilgi alınmasıyla ilgili bir ziyaret gerçekleştirildi ve projenin ilerlemesine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Hizan Belediyesi, sürdürülebilir enerji kaynaklarına dayalı üretken belediyecilik anlayışıyla ilçesine örnek olmayı hedefliyor.

photo-5832547974763363751-y.jpg

cf007bb7-67ae-40ca-9221-2a140330e80a.jpeg

ff58c499-082d-43b0-82cd-ef8eb2739b7d.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.