Hizan'ın 300 Yıllık Taş Evleri Tarih ve Güzellikle Büyülüyor

Bitlis'in Hizan ilçesindeki 300 yıllık taş evler, tarihi ve estetik güzellikleriyle görenleri etkiliyor. Hizan'ın taş evleri, turistlerin, fotoğrafseverlerin ve gazetecilerin ilgi odağı haline geldi.

Bitlis'in Hizan ilçesi, 300 yıllık taş ve tahta evleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip. Uzuntaş köyü, Hizan ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve köydeki bu tarihi taş evler, zamanın etkilerine direnerek günümüze kadar ayakta kalmış durumda.

Hizan'ın Tarihi Taş Evleri: Zamanın Meydan Okuması

Hizan'ın taş evleri, adeta zamanın meydan okumasını temsil ediyor. Bu mimari güzellikler, turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunları ve gazetecilerin de ilgisini çekiyor. Tarihi dokularını koruyan ve yıllara meydan okuyarak ayakta kalan bu taş evler, derin vadiler arasındaki yamaçlara sıralanmış bir görüntü sunarak adeta kartpostallık manzaralar oluşturuyor.

aw045714-10.jpg
Hizan'ın 300 Yıllık Taş Evleri Tarih ve Güzellikle Büyülüyor

Her yıl yüzlerce ziyaretçinin geldiği Uzuntaş köyü, taşlı dar sokakları, ahşap kapıları, ağaçları, bağları ve bahçeleriyle büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Köy, her gün farklı ziyaretçileri ağırlarken, gelenler bu muhteşem yapıları görünce hayranlıkla karşılıyorlar.

Köyün Eşsiz Tarihini Keşfetmek İçin Buradayız

Tarihi açıdan önem taşıyan bu köydeki evlerin yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi olduğu belirtiliyor. Ziyaretçiler, bu eşsiz tarihi ve estetik güzellikleri keşfetmek için burayı ziyaret etmekten büyük keyif alıyorlar.

Hüseyin Yıldırım, köye yapılan ziyaretlerin büyüleyici olduğunu ve herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiğini söylüyor. Yıldırım,

"Buraya arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Bayağı güzel buldum. Mardin Midyat'taki yapıları aratmayan özellikteler. Bayağı güzel yapılar var. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Gayet güzel tarihi bir dokusu var"

dedi.

aw045714-01.jpg

aw045714-03.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.