Hizanlı Çiftçilere Büyük Destek: 10 Ton Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Hizanlı Çiftçilere Büyük Destek: 10 Ton Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve Hizan Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım' projesi, 157 çiftçiye 10 ton tohum desteği sağladı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde tarımın gelişmesine katkıda bulunmak ve çiftçilerin üretim potansiyelini artırmak amacıyla başlatılan 'Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım' projesi büyük ilgi gördü. Proje kapsamında, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Hizan Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle 157 çiftçiye 5 bin kilo yonca ve 5 bin kilo korunga tohumu dağıtıldı.

aw029108-02-1.jpg
Hizanlı Çiftçilere Büyük Destek: 10 Ton Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Hizan Kültür Merkezi'nde düzenlenen tohum dağıtım programında konuşan Kaymakam Nurhalil Özçelik,

"Ülkeyi kalkındırmanın yöntemlerinden biri de yerel dinamikleri harekete geçirmekten geçiyor. Yonca yetiştiriciliğini destekleyip üretim miktarının artırılmasına katkı sağlayan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum. Tohum alan çiftçilerimize projenin hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Programa, Kaymakam Nurhalil Özçelik'in yanı sıra DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, Hizan Tarım ve Orman Müdürü Orhan Durmaz, şube müdürleri ve bölgedeki çiftçiler de katıldı.

aw029108-03-1.jpg

aw029108-01-1.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.