Nemrut'ta Mayıs Ayında Kar Seviyesi 5 Metreyi Aşıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı'nda, hala Mayıs ayında bile 5 metreyi aşan kalınlığa sahip kar tünelleri bulunuyor, ziyaretçileri şaşırtıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Dağı, Nemrut Krater Gölü'nün zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölüne ev sahipliği yapıyor. Ancak bu yılın Mayıs ayına rağmen, Nemrut'ta hala 5 metreyi bulan kar tünelleri göze çarpıyor.

Nemrut'ta Kar Tünelleri Göz Kamaştırıyor

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu doğa harikası bölgede, Tatvan Kaymakamlığı tarafından açılan yol ile zirveye ulaşmak mümkün. Ancak yol boyunca hala 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. 2 bin 250 rakım yüksekte yer alan Nemrut'un bu karla kaplı yolları, ziyaretçilerin gözlerini kamaştırıyor.

aw196925-05.jpg

Krater gölünü görmek isteyenler, bu kar tünelleri arasından geçerek zirveye ulaşıyorlar. Yolu andıran kar tünelleri, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Zirveden krater gölünün görkemli manzarasına tanıklık eden ziyaretçiler, doğanın bu muazzam güzelliği karşısında hayranlıkla izliyorlar.

aw196925-02.jpg

Mayıs Ayı Olmasına Rağmen Kar Seviyesi Zirvede

Zirveye çıkan ziyaretçilerden Enes Akar, kar tünelleri arasında zirveye ulaşmanın ayrı bir keyif olduğunu belirtiyor. Mayıs ayına rağmen hala bu kadar yoğun karın bulunması, Nemrut'un eşsiz doğal güzelliğini daha da öne çıkarıyor.

aw196925-01.jpg

aw196925-03.jpg

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.