Nemrut'un Ayıları Erken Uyanarak Doğaseverleri Şaşırttı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, bu yıl kış uykusundan erken uyanarak doğaseverleri şaşırttı.

Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, bu yıl beklenenden erken bir zamanda kış uykusundan uyandılar. Doğanın kendilerine sunduğu bu özel yaşam alanında yaşayan ayılar, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

aw155308-03.jpg

Ayılar köylere inip yiyecek arıyor

Her mevsimde ayrı bir güzellik sunan Nemrut Krater Gölü'nü tercih eden ayılar, hafta sonu doğa yürüyüşüne giden doğaseverler tarafından görüntülendi. Geçmiş yıllarda elle beslenen ayılarla gündeme gelen Nemrut Krater Gölü'nde doğa yürüyüşü düzenleyen doğaseverler, yiyecek arayan ayılarla karşılaştı. Cep telefonlarıyla bu anları kaydeden doğaseverler, ayıların köylere kadar inerek yiyecek aradıklarını gözlemledi.

mutki-fotoshop-2024-03-05t112824-745.jpg

Dönüş yolunda olan ayıları görüntüleyen doğaseverlerden Cihan Önen ve Cengiz Gencer, ayıların kış uykusundan erken uyandığını belirtti. Cihan Önen, “Nemrut Kalderasındaki ayıların bir kısmı bu yıl kış uykusundan erken uyandı. Zaman zaman Nemrut Kalderasının dışındaki köylere inen ayılar yiyecek aramakta. Karlı dağda yürüyüş yaparken köylerden kalderaya dönen ayılarla karşılaştık. Ayılar bizlere yaklaşık 150 metre kadar yaklaştılar. Ayıların aç olduğunu düşünerek ilk etapta panik yaptık. Ancak ayıların bir süre sonra bizlerden uzaklaştığını gördük. Bir süre sonra da ayılar Nemrut Kalderasının içine doğru giderek gözden kayboldular” dedi. (İHA)

aw155308-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.