Tatvan DEM Parti Belediye Başkanı Mazbatasını Aldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde %48.53 oy alarak DEM Partisi adayı olarak seçilen Mümin Erol, mazbatasını alarak resmen belediye başkanlığı görevine başladı.

Başkan Erol, beraberinde belediye meclis ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Müdürlüğü'ne gelerek evrakları imzaladı. 17 belediye meclis üyesi ve 4 il genel meclisi üyesiyle birlikte mazbatalarını teslim aldılar.

Mazbata teslimi sonrası, Tatvan Belediyesi'nin eski Başkan Yardımcısı Bülent Özkan tarafından karşılanan Başkan Erol ve yönetimi, çiçeklerle dolu bir karşılama törenine katıldılar. Ardından, kurdele keserek belediye binasına giren Başkan Erol ve yönetimi, başkan odasında meclis üyeleriyle birlikte fotoğraf çekildiler.

mutki-fotoshop-2024-04-05t191219-814.jpg

"Bütün Tatvan halkının gözü aydın olsun"

Devletin tüm kurumları, belediye çalışanları ve halk ile dayanışarak çalışacaklarını söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, "Malumunuz olduğu üzere 5 yıldır bir kayyum tarafından yönetilen bir belediye vardı. Kayyum tarafından yönetilen bu belediyenin maalesef ki sonuçları çok ağır oldu. Biz talan edilmiş bir belediyeye geldiğimizi ve içi boşaltılmış, kaynağı olmayan bir belediyeyi yöneteceğimizi biliyoruz. Ancak bugün halkın evinin kapılarını halka açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz inanıyoruz ki yolsuzluğun, hırsızlığın bir yönetim anlayışıyla ne kadar kıt kaynaklarımız olsa da halkımızla el ele vererek bütün sorunların üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Bu yüzden halkımız müsterih olsun çalışacağız el ele vereceğiz ve bütün sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. Biz geçmişi sorgulayan, geleceği yeniden inşa eden bir yönetim anlayışıyla bu 5 yılı geçireceğiz. Devletimizin tüm kurumları, belediyenin bütün personelleri, yol arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımızla birlikte halkımızla dayanışacağız. İstişare ile toplumun bütün dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle Tatvan’ımızın bu ağır sorunlarının üstesinden geleceğiz. Buna inanıyoruz, bütün Tatvan halkının gözü aydın olsun. Despotik ve aynı zamanda yolsuz, hırsız bir belediye yönetiminden kurtulmuş olduğu için sevinçliyiz gururluyuz halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. (İHA)

mutki-fotoshop-2024-04-05t191307-045.jpg

mutki-fotoshop-2024-04-05t191208-054.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.