Tatvan'da Multiorgan Yetmezliği Olan Bebek Uçak Ambulansla İzmir'e Sevk Edildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde prematüre doğan ve çoklu organ yetmezliği ile mücadele eden Yılmaz bebek, uçak ambulansla İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine nakledildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde erken doğumla dünyaya gelen ve doğuştan zatürre hastalığı sebebiyle sepsis (kan zehirlenmesi) gelişen Yılmaz bebek, çoklu organ yetmezliği ile mücadele ediyordu. Özel bir hastanede uzun süredir tedavi gören bebek, hayati bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

mutki-fotoshop-2024-02-12t120503-674.jpg

Uçak Ambulans İle Hastaneye Sevk Edildi

Yılmaz bebeğin durumu acil bir sevk gerektirdi ve bu amaçla uçak ambulansı devreye alındı. 112 ekipleri tarafından kara ambulansıyla Van Ferit Melen Havalimanına getirilen bebek, burada hazır bekleyen uçak ambulansı ile İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine nakledildi. Tedavisinin burada devam edileceği öğrenildi.

aw139772-01-1.jpg

Sağlık Bakanı'ndan Açıklama

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yılmaz bebeğin hayat dolu yolculuğu. Dün gece uçak ambulansla Bitlis'ten İzmir Şehir Hastanesine getirdik. 31 haftalıkken doğdu, multiorgan yetmezliği var. Tedavisi, ileri tetkiklerle şehir hastanemizde, alanının uzmanlarınca yapılacak. Acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.(İHA)

mutki-fotoshop-2024-02-12t120518-679.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.