Tatvan'da Ziyaretçilerini Bekleyen Turizm Cenneti Nemrut Krater Gölü'nün Karla Kaplı Yolu Açılıyor

Bitlis'in gözde turizm noktalarından Nemrut Krater Gölü'nün karla kaplı yolları il özel idare ekipleri tarafındanaçıllıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırları içinde yer alan ve dünyanın 2. büyük krateri olarak bilinen Nemrut Krater Gölü'nün yolu açılıyor. Kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğu yol, özel idare ekipleri tarafından açılmaya başlandı. Turizmde önemli bir yere sahip olan Nemrut Krater Gölü'ne ulaşımı sağlayacak olan yol açma çalışmalarının bayramın 1 veya 2. günü tamamlanması planlanıyor.

basliksiz-1-5.jpg

5 İş makinesi ile yollar açılıyor

Bitlis İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri, Nemrut Krater Gölü yolunu açmak için 5 iş makinesiyle çalışıyor. Turizme katkı sunacak bu çalışma, Nemrut Krater Gölü'nü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan bir turizm merkezi haline gelen krater ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

basliksiz-1-4.jpg

"Yabancı turistler açısından çok önemli bir yere sahip"

İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit, yaptığı açıklamada, yolun yer yer 6 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle zorlu bir çalışma gerektirdiğini belirtti. Aşit, “Yolda kar kalınlığı yer yer 6 metreyi buluyor. Karla mücadelemizin son ayağı olan Nemrut Krater Gölümüzün yolunu açmaya bugün itibari ile başladık. İlimiz için son derece önemli olan bu yolu açmaya başladık. Yolda yer yer kar kalınlığı 5-6 metreyi bulmakta. Ülkemizin birçok yerinde insanlar denize girerken biz 1-2 gün içinde karla mücadelemizi tamamlamış olacağız. Bayramın 1 veya 2’nci gününe kadar göle ulaşmayı hedefliyoruz. Nemrut Krater Gölü yerli ve yabancı turistler açısından çok önemli bir yere sahip. Bizlerde bunun bilincinde olduğumuz için 3 iş makinesi, bir kepçe ve bir rotatifle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (İHA)

basliksiz-1-6.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.