Tatvan'daki Kurslarla Kadınlar Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Tatvan'daki Kurslarla Kadınlar Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) düzenlenen kurslara katılan kadınlar, meslek öğrenmenin yanı sıra aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki ADEM ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle tekstil ve giyim kursları düzenleniyor.

ADEM'de açılan kurslara katılan 16 kadın, eğitim alırken ürettikleri ürünleri pazarlayarak ek gelir elde ediyorlar. Kurs eğitmeni Ayşe Karaman, kursiyerlere tekstil ve giyimle ilgili detaylı bilgilerin yanı sıra işin inceliklerini öğrettiklerini belirtti.

mutki-fotoshop-2024-02-17t135300-674.jpg
Kursu Bitirenlere Sertifika Veriliyor

Karaman, "Bu kursu tamamlayan birkaç öğrencim atölye açtı. Burada yapılan işlemleri öğrenen kursiyerlerimiz tekstil fabrikalarında da çalışabilir. Her modülümüz 3 ay sürüyor. Kursu tamamlayanlara sertifika veriyoruz. Lise mezunları 750 saati tamamlayarak ustalık belgesi alıp usta öğretici olabiliyorlar. Buraya gelen kadınlarda özgüven de oluşuyor." diye konuştu.

Kursiyerlerden Aslıhan Kartal da "Yaklaşık 3 aydır buraya geliyorum ve memnunum. Güzel bir arkadaşlık ortamımız oldu. Burada çocuklar ve yetişkinler için kıyafetler ve birbirinden farklı giysiler hazırlıyoruz." dedi.(AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.