Depremde Evleri Yıkılan Sezer Ailesine Yeni Evler Teslim Edildi!

Depremde Evleri Yıkılan Sezer Ailesine Yeni Evler Teslim Edildi!
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan Gaziantepli Sezer ailesine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yeni evleri teslim edildi.

evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde kalıcı konut inşaatı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Gaziantepli Sezer ailesine de yeni evleri teslim edildi.

1240 şantiyede gece-gündüz demeden çalışan 110 binden fazla ekip, yeni konutların yapımı için özveriyle çalışıyor. Afetin ilk yılında 76 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiği belirtilirken, 396 bin 220 kalıcı konutun inşası ise hız kesmeden devam ediyor.

resim-16ffa540.jpg

Nurdağı ilçesi Mesthüyük köyünde yaşayan Enis Sezer, "Nasıl yapılacak diye merak ediyorduk. Evleri yetiştirmek için yağmur, yağış, kış demeden sürekli çalıştılar. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar. Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyorduk." dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Enis kardeşimin ve tüm depremzede vatandaşlarımızın hiç endişesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanındayız. Onlar için en iyisini, en güzelini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." vurguladı.

gaziantepli-sezer-ailesine-yeni-evleri-teslim-edildi-b293671f.jpg

(AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.