Gazze'de Türk-Filistin Dostluk Hastanesi İsrail Savaş Uçakları Tarafından Vuruldu

Gazze'de Türk-Filistin Dostluk Hastanesi İsrail Savaş Uçakları Tarafından Vuruldu
Gazze'de, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin üçüncü ve son katı, işgalci İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Aynı bombardımanda Filistin Kızılayına ait insani yardım deposu da ağır hasar aldı.

Gazze'de devam eden çatışmalarda, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve Filistin Kızılayına ait insani yardım deposu işgalci İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. Hastanenin üçüncü ve son katı, ağır bombardıman sonucu ciddi şekilde zarar gördü. Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de inşasına destek sağlanan Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunun ağır saldırı sonucu kullanılamaz hale geldiği ve ciddi hasar aldığı belirtildi.

Depo Hakkında Açıklama: Saldırıyı Kınıyoruz

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu depo insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayına ait olup Gazze'de Türk Kızılaya ait bir depomuz bulunmamaktadır. Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışanları ve gönüllüleri başta olmak üzere insani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Gazze'de yaşanan bu saldırılar, bölgede insani yardım faaliyetlerine yönelik ciddi tehditlerin olduğunu bir kez daha gösteriyor. Türk Kızılayı ve Filistin Kızılayı gibi insani yardım kuruluşları, çatışma bölgelerinde insanlara yardım ulaştırmak için büyük özveriyle çalışmaktadır ve bu tür saldırılar, yardım faaliyetlerini engellemekte ve sivil halkı tehlikeye atarak insani krizleri derinleştirmektedir.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.