Yer Olmadığından Dolayı Sığınak Olarak Hastane Banyosunda Yaşıyorlar

Yer Olmadığından Dolayı Sığınak Olarak Hastane Banyosunda Yaşıyorlar
Gazze'deki bombalardan kaçan Filistinli Gandur ailesi, sığındıkları hastanede yer olmadığı için hijyenik olmayan bir banyoda yemeklerini pişiriyor.

Gazze'de yaşanan trajik olaylardan kaçarak Beyt Lahiya'daki evlerinden ayrılan 9 kişilik Gandur ailesi, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki El-Yemen es-Said Hastanesi'ne sığındı. Ancak, hastanede yer olmadığı için aile, hijyenik olmayan bir banyoda yemeklerini pişirmek zorunda kalıyor.

Ailenin yaşadığı dram, hastanedeki bir odada tuvalet bulunan banyoyu mutfak olarak kullanmalarıyla belirginleşiyor. Birkaç parça tencere, tabak ve kaşıktan oluşan basit mutfak eşyalarını el yıkama lavabosunun içine gelişigüzel dizen aile, banyonun bir köşesinde topladıkları odunlarla ateş yakarak yemek pişiriyor.

resim-b87b7c9a.jpg

Gandur ailesinin babası Ammar el-Gandur, "Yiyecek, içecek bulamıyoruz. Çocuklarımız 2 aydır ekmek yemedi. Ebegümeci yemeği ya da domates salçasından çorba yaparak açlığımızı yatıştırıyoruz. Çocuklar 'yoktan' anlamıyor ve aç oldukları için sürekli ağlıyorlar." dile getirdi.

resim-91a387fc.jpg

Gandur, "Yemek pişirebileceğimiz bir yer yok. O yüzden bu banyoyu mutfak olarak kullanıyoruz. Temizlik denen bir şey yok. Bu pisliğin içinde yemek yapıyoruz. Bu nedenle çocuklarımız ve biz hastalanıyoruz. Elimizden geldiği kadar temizliyoruz ancak temizlik malzemesi bulamıyoruz. Böyle yaşamak olmaz. Gazze'de yaşam diye bir şey kalmadı." söyledi.

hastaneye-siginan-filistinli-aile-yer-olmadigi-icin-yemeklerini-banyoda-pisiriyor-ce27277a.jpg

(AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.