Uzmanlar: Çocukların Dijital Bağımlılıktan Kurtulması Mümkün!

Uzmanlar: Çocukların Dijital Bağımlılıktan Kurtulması Mümkün!
Uzmanlar, çocukların yaz tatili boyunca dijital bağımlılık riski taşıyan etkenlere maruz kaldığını ve bu bağımlılıktan kurtulmanın iyi iletişimle mümkün olduğunu belirtiyor.

Psikolog Faruk Sınat, çocukların yaz tatili boyunca bilgisayar oyunları ve sosyal medya gibi dijital bağımlılık riski taşıyan etkenlere maruz kaldıklarını belirtti ve bu bağımlılıktan kurtulmanın iyi iletişimle mümkün olduğunu vurguladı. Teknoloji bağımlılığının çocukların okul başarısını düşürdüğünü, dikkat eksikliği ve unutkanlık gibi sorunlara yol açtığını belirtti.

Dijital Bağımlılıkla Mücadele İçin İletişim ve Etkinlik Önerileri

Sınat, çocukların dijital bağımlılıktan kurtulmaları için ailelerin ve öğretmenlerin iyi bir iletişim kurmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 0 ila 7 yaş arasındaki çocuklara hiçbir teknolojik cihaz verilmemesi gerektiğini, aile içinde iletişimi, sohbeti ve diyaloğu artırmaları gerektiğini ifade etti. Sınat, öğretmenlerin de okullarda çocuklara daha çok etkinlik sunmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Çocukların beynindeki muhakeme yeteneğinin gelişmesi için teknolojiden uzak durmalarının faydalı olacağını söyleyen Sınat, ailelerin çocuklarının gelişim evrelerini iyi bilmeleri ve tanımaları gerektiğini de ekledi.

yeni-proje-8.jpg

Çocuklara Teknolojik Cihazların Verilmemesi ve Etkinliklerin Önemi

Sınat, özellikle 0 ila 7 yaş arasındaki çocuklara herhangi bir teknolojik aletin asla verilmemesi gerektiğini belirterek, aile içi iletişimi artırmaları ve çocukları iyi tanımaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, öğretmenlerin okullarda etkinlikleri artırarak çocukların muhakeme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Psikolog Faruk Sınat

"Öğretmenlere de düşen okullarda etkinleri arttırmalarıdır. Bunun yapılması önemlidir. Özellikle çocukların beyninde muhakeme (frontal lob) dediğimiz bir kısım var. O lobun daha çok küçük yaşlarda gelişememesi üzerinde, çocukların daha çok muhakeme yeteneğinin düşük olması, iyiyi ve kötüyü ayırt edememe durumlarının olması çocuğu gelişim dönemlerinde daha çok etkileyebilmektedir. Ebeveynler bu konuda daha çok aile içinde iletişimi artırması lazım. Aileler çocuklarını iyi tanımalı, çocuklarının gelişim evrelerini iyi öğrenmeleri lazım. Böyle olması halinde çocuklar teknoloji bağımlılığından daha çok uzak kalacaktır."

yeni-proje-9.jpg

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.