KYK Burs/Kredi Ödemeleri Başladı: İşte Ocak Ayında Yapılacak Ödemelerin Programı!

KYK Burs/Kredi Ödemeleri Başladı: İşte Ocak Ayında Yapılacak Ödemelerin Programı!
 İnternet Editörü
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan burs ve kredi ödemeleri, yeni yılda da devam ediyor. Ocak ayında yapılacak ödemeler, TC kimlik numarasının son hanelerine göre belirlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yükseköğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlayan burs ve kredi programının Ocak ayı ödemelerine başladı. TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen ödeme programına göre, öğrencilerin hesaplarına şu tarihlerde burs ve kredi yatırılacak:

  • 6 Ocak: TC kimlik numarasının sonu "0" olanlar
  • 7 Ocak: TC kimlik numarasının sonu "2" olanlar
  • 8 Ocak: TC kimlik numarasının sonu "4" olanlar
  • 9 Ocak: TC kimlik numarasının sonu "6" olanlar
  • 10 Ocak: TC kimlik numarasının sonu "8" olanlar

Öğrenciler, Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet bankacılığı üzerinden burs ve kredi ödemelerini sorgulayabilirler.

KYK burs ve kredisi, öğrencilere eğitim hayatlarında maddi destek sağlamak amacıyla sunulan bir programdır. Başvurular her yıl Eylül ayında başlar ve Ekim ayında sona erer. KYK'nın resmi internet sitesinden başvurular gerçekleştirilir ve burs/kredi almaya hak kazanan öğrenciler belirlendikten sonra ödemeler düzenli aralıklarla yapılır. Bu destek programı, öğrencilere eğitim hayatlarında maddi bir destek sunmanın yanı sıra, kredi kısmında öğrencilere uygun faiz oranlarıyla kredi imkanı da tanımaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.