Mayıs Ayında Bazı İllerde Şaşırtan Kar Yağışı

Mayıs Ayında Bazı İllerde Şaşırtan Kar Yağışı
 İnternet Editörü
İlkbaharın tam ortasında gelen sürpriz kar yağışıyla Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri'nin yüksek bölgeleri adeta bir kış manzarasına dönüştü.

Mayıs ayının girmesiyle birlikte beklenmeyen bir durumla karşılaşıldı. Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri'nin yüksek kesimlerine inen kar yağışı, bölgede şaşkınlık yarattı. Genellikle ilkbaharın güneşli günleriyle tanınan bu bölgeler, yükseklerinde beyaz bir örtüyle karşılandı.

Bayburt

Bayburt'un mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıkları, yağmurun yerini kara bırakmasıyla dikkat çekti. Dağlık bölgeler ve yüksek kesimler, beyaz örtüsüyle adeta bir kış manzarasına dönüştü.

mayis-ayinda-kar-surprizi-bir-anda-beyaza-burundu-1714812436-9847.webp

Ordu

Ordu'da ise hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte Çambaşı Yaylası'na kar yağdı. Kentteki yüksek rakımlı bölgeler, beyaz bir örtüyle kaplandı, doğanın berrak güzelliği bir kez daha ortaya çıktı.

Kar yağışıyla birlikte bölgedeki vatandaşlar ve doğa severler, bu beklenmedik güzellik karşısında hayranlık duydu. Mevsim normallerinin dışında gerçekleşen bu doğa olayı, ilginç karelerin ve manzaraların oluşmasına neden oldu.

v11-gjpl.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.