Eğitim Sendikaları O İlde Şiddeti Protesto Etti!

Eğitim Sendikaları O İlde Şiddeti Protesto Etti!
İstanbul Sarıyer'de bir öğretmene yapılan veli şiddeti eğitim sendikalarını harekete geçirdi.

İstanbul Sarıyer'de, Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana gelen öğretmene yönelik veli şiddeti, eğitim sendikalarını harekete geçirdi. Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı İdris Şekerci önderliğinde, bütün eğitim sendikalarının katılımıyla gerçekleşen protesto etkinliği büyük ilgi gördü.

Şekerci, basın açıklamasında öğretmen N.Ö.'ye yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı ve şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eğitim camiasının, öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının güvenliğini sağlamak için hukuki mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

egitim-sendikalari-egitimciye-siddeti-protesto-etti-8fabafe9.jpg

Protesto etkinliğinde öğretmene yapılan şiddeti lanetleyen sloganlar atıldı ve sendikaların birlik mesajları verildi. Olayın yaşandığı okulun bahçesinde gerçekleşen etkinlik, şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmayı hedeflediği gibi, benzer olayların önlenmesi için de bir çağrı niteliği taşıdı.

egitim-sendikalari-egitimciye-siddeti-protesto-etti-d248c030.jpg

Öğretmenlere yönelik şiddetin yasal düzenlemelerle caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan sendika temsilcileri, yetkililerden konuya ilişkin gerekli adımların atılmasını talep etti. Eğitim camiası, şiddetin önlenmesi ve öğretmenlerin çalışma ortamlarının güvence altına alınması için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

egitim-sendikalari-egitimciye-siddeti-protesto-etti-a215b320.jpg

(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.