Türkiye'de sanatın dinle savaşı! Sahabe isimleriyle dalga geçmek sanat mıdır?

Türkiye'de sanatın dinle savaşı! Sahabe isimleriyle dalga geçmek sanat mıdır?
 Yazı İşleri Müdürü
Türkiye'de sanat kisvesi altında dini değerlere saldırmak artık olağan hale geldi. Peki Müslüman halk açısından bu durumun normalleşmesi doğru mudur?

Doğu Demirkol isimli şarlatan, sanat adı altında, senaryosunu yazdığı ve başrolünü oynadığı "Doğu" adlı dizide sahabe adlarıyla alay etti.

Senaryoya göre başroldeki karakter, muhafazakar bir aileyi ziyaret ediyor ve evin çocuğuna verilen Ebu Huzeyfe ismini duyunca, çocukla ve ona verilen isimle alay etmeye başlıyor.

Bu diyaloglar sonrasında, karakter sahabe isimlerine hakaret etmekten geri durmuyor ve iğrenç cümlelerle sahne finalini yapıyor.

Bir Müslüman ülkede sanat icra ettiğini iddia eden bir kişinin, Peygamber efendimizin arkadaşlarının isimleriyle pervasızca alay etmesi düşündürücüdür. Bu tür saldırıların halk nezdinde normalleşmesi ise korkutucu ve endişe vericidir.

Alimler sık sık, bu tür saygısızlıklara prim verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, dini değerlere saldıran filmlerin ve dizilerin boykot edilmesi ve tepki gösterilmesi gerektiğini belirtmektedirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.