A, E ve C vitamini kaynağı: Yiyen hastalık yüzü görmüyor! Kızılcığın bu iki faydasını kimse bilmiyor

A, E ve C vitamini kaynağı: Yiyen hastalık yüzü görmüyor! Kızılcığın bu iki faydasını kimse bilmiyor
 Muhabir
Kızılcık, küçük ama etkili bir meyve. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu meyve, vücudumuza birçok fayda sağlıyor. İşte Kızılcığın vücudumuza faydaları.

Güçlü bir bağışıklık sistemini korumak genel sağlığımız için çok önemlidir. Çünkü bağışıklık sistemi güçlü olduğunda vücut kendini potansiyel hastalıklara karşı korur. Bazı gıdalar bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.

Kızılcık, C vitamini başta olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeriyor. Ayrıca, antioksidanlar, lif ve salik asit gibi değerli bileşenler de barındırıyor. Kızılcık, taze, kurutulmuş, suyu, sosu veya jölesi şeklinde tüketilebiliyor. Nasıl tüketirseniz tüketin, kızılcığın faydalarından yararlanmayı unutmayın. İşte kızılcık hakkında bilmeniz gerekenler…

KIZILCIK, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

640x360.jpg

Kızılcık, A, E ve C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini destekleyen ve vücudun hastalıklara karşı direncini artıran bir vitamindir. Kızılcık, nezle, grip ve soğuk algınlığı özellikle kışın ortaya çıkan hastalıklara karşı büyük oranda koruyucu bir etkiye sahiptir. Kızılcık suyu, özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için ideal bir içecektir.

Bu küçük şifa hazinesinin pek çok yenme şekli vardır. Çiğ, kurutulmuş ve hatta meyve suyu olarak bile yenebilir. Bunun yanında kızılcık jöle ya da sos şeklinde de yenilebilir. Nasıl tüketmeyi seçerseniz seçin, bilhassa kış aylarında bu vitamin deposu meyvenin faydalarından yararlanmayı asla ihmal etmeyin.

KIZILCIK, KANSERE KARŞI KORUYOR SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Kızılcık, antioksidan bakımından da zengin bir meyvedir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak hücre hasarını önler ve kanser oluşumuna engel olur. Kızılcıkta bulunan salik asit, tümörleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kızılcık, özellikle meme, prostat, akciğer ve kolon kanserine karşı koruyucu bir rol oynar.

Son olarak Kızılcık, lif oranı yüksek bir meyvedir. Lif, sindirim sürecini kolaylaştırır, bağırsak hareketlerini artırır ve kabızlığa engel olur. Bunun yanında bağırsak florasına da iyi gelir ve bağırsak enfeksiyonlarını büyük oranda önler. Kızılcık, sindirim sisteminin sağlığı için çok faydalı bir meyvedir. Tüm hastalıklara savaş açar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.