Balık yerken zehirlenebilirsiniz! Canan Karatay pratik yöntemi anlattı, bu yolla balığın taze olup olmadığı anlaşılıyor!

Balık yerken zehirlenebilirsiniz! Canan Karatay pratik yöntemi anlattı, bu yolla balığın taze olup olmadığı anlaşılıyor!
 Muhabir
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir kez daha sağlık konusuna ilişkin yaptığı açıklama ve uyarılar ile dikkatleri çekti. Karatay, balık tüketmeden önce “mutlaka test edin” diyerek uyardı ve gıdanın zehre dönüşebileceğini belirtti.

Sağlık ve beslenme konularında yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de balık tüketimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alan balığa ilişkin değerlendirmede bulunan Karatay, zehirlenmemek için balığın nasıl kontrol edilmesi gerektiğini duyurdu.

Omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan balık, özellikle kış aylarında bolca tüketiliyor. Bu nedenle kışın vazgeçilmez gıdaları arasında gösterilen balık, yanlış tüketimlerde ise zehir etkisi gösterebiliyor. Özellikle bayatlamış balık tüketimi, sağlığa ciddi zararlar verebiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay da yaptığı açıklama ile balıktan zehirlenmemek için nasıl pratik şekilde kontrol edilebileceğini anlattı. İşte detaylar…

CANAN KARATAY PRATİK YÖNTEMİ ANLATTI

1501492.webp

Sağlıklı beslenme ve hastalıklara ilişkin açıklamaları ile dikkatleri çeken Canan Karatay, taze balığın besin değerleri ve vitamin bakımından zengin olduğunu ve bu nedenle sağlığa son derece faydalı olduğunu söyledi. Balığın taze olup olmadığının anlamanın pratik yolları olduğunu ifade eden Karatay, bu noktada çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Canan Karatay, balığın taze mi yoksa bayat mı olduğunu anlamak için pratik bir yöntem anlattı. Söz konusu yöntemde ilk olarak bir kaba su doldurmak ve ardından balığın içine konulması gerekiyor. Karatay, bu yöntemde taze balığın dibe çökeceğini, bayat balığın ise bir süre sonra su yüzüne çıkıp, ağzının da açık kalacağını ifade etti.

TAZE VE BAYAT BALIKLAR NASIL AYIRT EDİLİR?

Balığın taze olduğunu gösteren en önemli unsurlardan biri de gözlerindeki canlılık ve saydamlıktır. Öte yandan taze balığın karın bölgesinin de şişkin olmaması gerekiyor. Canan Karatay ayrıca taze balıkların solungaçlarının kırmızı ve nemli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca balığın rengi koyu ise bu da balığın bayat olduğunu gösterir. Bir diğer yandan, taze balıktan deniz kokusu, bayat balıktan amonyak kokusu gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.