Bitlisliler bu belirtileri kendinizde görüyorsanız dikkat! Kanser riski kendini gösteriyor olabilir!

Bitlisliler bu belirtileri kendinizde görüyorsanız dikkat! Kanser riski kendini gösteriyor olabilir!
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), açıklamalarda bulundu. Dernek tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde yılda 2,2 milyon ve Türkiye’de ise yılda yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri teşhisi konulduğuna dikkat çekildi. İşte detaylar…

Kanser, en riskli ve en sinsi hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsi bir şekilde vücuda yayılabilen bu hastalığın tedavi edilmesinde erken teşhis bu nedenle büyük rol oynuyor. Oldukça yaygın görülen kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri, sık görülen türlerin başında geliyor. Kasım ayı, akciğer kanseri alanında farkındalık oluşturulması ve tedbirlerin alınması kapsamında “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” olarak ilan edildi.

Akciğer kanseri ile ilgili olarak Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Akciğer Kanseri Çalışma Grubu oluşturarak bir açıklama yaptı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, akciğer kanseri riskine karşı alınabilecek tedbirlere ve bu tedbirler ile akciğer kanserinin önlenebileceğine vurgu yapıldı. Bazı belirtiler, akciğer kanserinin erken teşhis edilmesini sağlayabilir! İşte detaylar…

“ERKEKLERDE OLDUĞU GİBİ KADINLARDA DA ARTIYOR”

elektronik-sigara-xz4z-cover.webp

2020 yılı verilerine göre dünyada 2,2 milyon ve Türkiye’de yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri hastası tespit edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan TÜSAD Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Üyesi Op. Dr. İlteriş Türk, “Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artışa bağlı olarak akciğer kanseri görülme sıklığı, erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da artıyor” dedi.

“SİGARADAN DAHA MASUM DEĞİL”

Türk açıklamasında, tütün kullanımı ile mücadelenin, bu hastalığın önlenmesinde odaklanılması gereken esas konu olduğunu hatırlattı ve “Özellikle gençlerde son yıllarda kullanımı artan ve sigara kullanımına göre daha masum olarak lanse edilen elektronik sigara ürünlerinin tehlikelerinin farkında olmalıyız” dedi.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

İlteriş Türk, tütün ürünleri kullanan kişilerin akciğer kanseri bakımından risk altında olduğunu, hastalığın ayırt edici belirtilerinin bulunduğunu ifade etti. Türk, “Uzun süren öksürük, kanlı balgam çıkarma, göğüs ağrısı, nefes darlığı, kilo kaybı gibi belirtileri olan ya da mesleki ve çevresel kanserojenler, ailede akciğer kanseri öyküsü, radon gazı, pasif sigara içiciliği, göğüs bölgesinde radyoterapi gibi diğer risk faktörlerine maruz kalan vatandaşlarımız mutlaka bir göğüs hastalıkları hekimine başvurmalı” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.