Bitlisliler, cevizi bir de böyle tüketmeyi deneyin! Bu haliyle kritik hastalığı vücuttan söküp atıyor!

Bitlisliler, cevizi bir de böyle tüketmeyi deneyin! Bu haliyle kritik hastalığı vücuttan söküp atıyor!
Cevizin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor ve bununla birlikte, cevizin farklı bir şekilde tüketiminin mucizevi faydalar sağladığı da ortaya çıktı. Akşamdan bir bardak suya bırakılan cevizin tüketimi, insan sağlığına inanılmaz faydalar sağlıyor.

Kuruyemişler arasında yer alan ceviz, birçok formda ve birçok haliyle tüketilebilir. Kuru haliyle kuruyemiş olarak, salatalarda ve özellikle böreklerde de katkı maddesi olarak kullanılan ceviz, tatlılarda da sık sık tercih ediliyor. Birçok faydası olduğu bilinen ve beyin sağlığını destekleyen ceviz, birçok hastalığa iyi geliyor.

Tatlılarda, ana yemeklerde, salatalarda, ara öğünlerde ve doğrudan çiğ haliyle tüketilen ceviz, aynı zamanda su haliyle de tüketilebilir. Cevizi özellikle suda bekleterek tüketmenin sağlığa birçok mucizevi faydası bulunuyor. Akşamdan bir bardak suyun içine ilk olarak cevizleri koyun ve 1 gece bekleyin. Ceviz suyunu bu tarifiyle tükettiğiniz zaman sağladığı faydaları duyunca inanamayacaksınız! İşte detaylar…

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

ceviz-1.webp

İnsan sağlığına birçok faydası bulunan cevizi, suda bekleterek tükettiğinizde kolesterolü düşürüyor. Aynı zamanda kabızlığı da giderek ceviz suyu, öte yandan kilo vermeye de yardımcı oluyor. Ceviz suyu öte yandan kadınlarda adet dönemi düzensizliğinin de giderilmesine yardımcı oluyor.

Kadınların hamilelik sürecinde çok sık yaşadığı fazla kilo alımına büyük oranda engel olan ceviz suyu, emziren annelere de sık sık tavsiye ediliyor. Ceviz suyunda bulunan vitaminler, süt yoluyla bebeğe geçiyor ve böylece bebekler, gerekli birçok vitamini de doğal şekilde anneden almış oluyor.

DEMANS VE ALZHEİMER RİSKİNİ AZALTIYOR

Beyin sağlığına faydalarıyla bilinen ceviz içerisinde Omega-3 yağ asidi yer alıyor. Balıklarda da bolca bulunan Omega-3 yağ asidi, beyin sağlığına birçok fayda sağlıyor. Ceviz suyu içindeki vitaminler de beyindeki fonksiyonları güçlendiriyor ve kişilerin ilerleyen yaşlarda demans ve Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

Tiroit dengelerini de düzenleyen ceviz suyu, cilt sağlığına da iyi geliyor. Sivilce ve akne problemlerinden kurtulmak isteyenlere bu nedenle ceviz suyu tüketmeleri tavsiye ediliyor. Sindirime de yardımcı olan ceviz suyu, her gün aç karnına bir bardak içilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.