Bitlisliler, çocuğunuzda bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora gidin! Özellikle 5 yaş altı çocuklarda…

Bitlisliler, çocuğunuzda bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora gidin! Özellikle 5 yaş altı çocuklarda…
Soğuk havalar geldi ve kış mevsimi iyice kendini hissettirmeye başladı. Kış döneminde yaygın olarak görülen hastalıklara karşı uyarılar ve tedbirler artarken, uzmanlardan çocuklar için kritik bir uyarı geldi.

Bitlis’te ve Türkiye genelinde havaların soğuması ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte salgın hastalıklar da yaygın olarak görülmeye başladı. Artan hastalık tehlikesine karşı uzmanlar vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Öte yandan söz konusu hastalıklara karşı tedbirlerin de alınması gerekiyor. Uzmanlar, bu kez de çocuklar için kritik bir uyarıda bulunarak ebeveynlere seslendi. Eğer çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen doktora koşun!

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bitlis’te ve Türkiye genelinde, 5 yaş altı çocukların yılda 3-9 kez ishal atağı geçirdiği bildirildi. Dr. Arslan, küçük çocukların yılda birkaç kez bu ataklara maruz kaldığını ifade etti ve konuya ilişkin uyarılar da geldi. Çocuklarda ishal atağı olması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gitmek gerekiyor. İşte detaylar…

UZMAN İSİM EBEVEYNLERİ UYARDI

hasta-cocuk.webp

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, 5 yaş altı çocuklarda görülen ishal ataklarına ilişkin dikkat çeken uyarılarda ve açıklamalarda bulundu. Dr. Arslan, bu yaş grubunda yer alan çocukların yılda 3-9 kez ishal atağı geçirebileceğini ifade ederek, ebeveynleri dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Dr. Mesut Arslan, ishal hastalığının hijyen koşulları ve sağlık sistemine bağlı olarak, gelişmekte olan ülkelerde daha yaygın şekilde görüldüğünü dile getirdi. Genellikle sulu veya yumuşak dışkılama şeklinde ishalin kendini gösterdiğini ifade eden Arslan, günde 3 veya daha fazla sayıda, normale göre daha yumuşak veya daha sulu dışkılama olduğunu ifade etti.

ATEŞ VE KUSMA DA EŞLİK EDEBİLİR

Dr. Arslan, ishal rahatsızlığının en belirgin belirtilerinin sulu veya yumuşak dışkılama ve bunun da günde 3 veya daha fazla şekilde meydana gelmesi olduğunu ifade etti. Arslan, öte yandan ateş veya kusma gibi belirtilerin de bu ataklara eşlik edebildiğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.