Bitlisliler için mucize besin kaynağı belli oldu! Boyutları küçücük ama etkisi devasa!

Bitlisliler için mucize besin kaynağı belli oldu! Boyutları küçücük ama etkisi devasa!
Her ne kadar oldukça küçük besin ögeleri olsalar da chia tohumları, çok fazla mineral ve vitamin içeriyor. Besleyici özelliği olan chia tohumu, aynı zamanda veganlar için de bir fırsat. İşte detaylar…

Sağlıklı bir yaşam ve uzun bir ömür için sağlıklı ve dengeli beslenmek şart. Bunun yanında düzenli ve güzel uyku ile egzersiz de gerekiyor. Bu esasları yerine getirmek için sağlıklı besinleri tüketmek de büyük bir önem taşıyor. Doğanın bizlere sunduğu besinler, içerdikleri zengin değerler ile sağlığımza birçok fayda sağlıyor. Bu sağlıklı besinler arasında mucizevi etkileri ile chia tohumu da yer alıyor.

Chia tohumu yaşlanma belirtileri ile mücadelede yardımcı antioksidan olarak omega-3 yağ asitleri içeriyor. Çok fazla antioksidan içeren chia tohumu, bu içeriği sayesinde ciltlere ve tahriş olmuş bölgelere iyi geliyor. Öte yandan chia tohumları, genellikle et ve süt ürünlerinde bulunan besin değerlerini de içerdiği için veganlara da harika bir fırsat sunuyor. İşte detaylar…

UYKU SORUNU YAŞAYANLARA BİREBİR

chia-tohumu-nasil-tuketilir-faydalari-ve-zararlari-1677658694-2468.webp

Chia tohumu birçok faydası ile öne çıkıyor. Saç ve tırnak sağlığına faydalı olan chia tohumu içerisinde protein ve fosfor bulunuyor. Özellikle de kıvırcık saçları besleyen 9 çeşit amino asit barındıran chia tohumu, rahatlamaya ve uykuya yardımcı oluyor. Uyku ve dinlenme konusunda sorun yaşayanlar bu nedenle chia tohumu tüketmeyi deneyebilir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Chia tohumu ayrıca suyu emen bir yapıya sahip olduğu için kişilerde tokluk hissi de sağlıyor. Lif içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcı olan chia tohumu, yüksek oranda protein içeriyor. Daha hızlı uyumaya yardımcı olan bu besin, ayrıca kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesinde de rol alarak, şeker hastası olanlara ideal bir besin haline geliyor.

Salatalarda, tatlılarda ve yemeklerde kullanılan chia tohumu, zengin protein ve vitamin içeriği sayesinde, her ne kadar boyutları küçük olsa da faydaları ile ön plana çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.