Bitlis’te koronavirüsün yeni türüne dikkat! Hızla yayılıyor, bu belirtiler ile kendini gösteriyor!

Bitlis’te koronavirüsün yeni türüne dikkat! Hızla yayılıyor, bu belirtiler ile kendini gösteriyor!
Virüsün yeni türlerine karşı uyarılar gelmeye devam ederken, uzmanlar yeni bir varyantta vakaların artmasından endişe ettiklerini söyleyerek belirtilere dikkat çekti. İşte detaylar…

2019 yılının sonlarında Çin’de ortaya çıkan Covid-19, ilerleyen süreçlerde dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. 2020 yılı itibariyle tüm dünyaya yayılan virüs, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kapanma dalgasının gelmesine yol açtı ve virüse karşı geliştirilen aşılar sonrası hayat normale dönmeye başladı. Ancak virüsün yeni varyantları tehlike saçmaya devam ediyor.

Tüm dünyada milyonlarca insanın ölmesine sebep olan koronavirüs, zaman içerisinde aşılar sonrası etkisini yitirmiş olsa da yeni türleriyle insanları tehdit etmeye devam ediyor. 3 yıl önce dünyayı kasıp kavuran bu virüsün önüne çeşitli önlemler ile geçildi ancak yeni varyantlar hala insanların sağlığını tehdit ediyor. Ortaya çıkan yeni bir virüs türünün de Omicron varyantının “torunu” olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

“OMİCRON VARYANTININ TORUNU”

Covid-19’un bazı türleri önemsiz bir soğuk algınlığı olarak kendini gösterebiliyor. Ancak virüsün yeni türleri meydana gelmeye devam ediyor. Bu da haliyle insanlar arasında panik ve endişeye neden oluyor. Ortaya çıkan yeni bir türün de Omicron varyantının “torunu” olduğu düşünülüyor.

Sözcü’de yer alan habere göre Mayo Clinic’in viroloji direktörü Matthew Binnicker, yeni varyantın Omicron ile benzerlik taşıdığını belirtti. Bu mutasyonun çoğu uzman isme göre HV.1 de dahil olmak üzere insandan insana yayılabiliyor. Uzman isim bu türün son derece bulaşıcı olduğunu vurgulayarak, belirtilerine dikkat çekti.

YENİ VARYANTIN BELİRTİLERİ NELER?

1407722.jpg

Bitlis’te ve Türkiye genelinde insanların yeni Covid-19 varyantına karşı dikkatli olması gerekiyor. Uzman isim, bu varyantın belirtilerini şöyle sıraladı:

  1. Boğaz ağrısı
  2. Tıkanıklık
  3. Burun akıntısı
  4. Öksürük
  5. Tükenmişlik ve bitkinlik hissi
  6. Baş ağrısı
  7. Kas ağrısı
  8. Ateş veya titreme

Bu belirtileri kendisinde gören kişilerin vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.