Bitlis’te üşümelerin sebebi sadece soğuk havalar olmayabilir! Eğer üşüyorsanız, bu hastalıkların belirtisi olabilir!

Bitlis’te üşümelerin sebebi sadece soğuk havalar olmayabilir! Eğer üşüyorsanız, bu hastalıkların belirtisi olabilir!
Yurt genelinde yaklaşık 1 haftadır soğuk havalar iyice hakimiyetini göstermeye başladı. Sert soğuk havalarda birçok kişi de haliyle soğuklardan şikayet ederek “üşümeye” başladı.

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası yaklaşık 1 haftadır kendini gösterdi. Kasım ayı sona ermeden kış mevsimi iyiden iyiye hissedilir hale gelirken, memleketin birçok bölgesinde kar yağışları da etkisini gösterdi. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte salgın hastalıklar da yaygın hale gelirken, beklendiği gibi “üşüme” vakaları da arttı. Ancak her üşüme hissinin arkasında soğuk havaların etkisi olmayabilir!

Sonbahar ve kış mevsimlerinde genellikle dışarıda geçirilen vakitler azalır ve insanlar haliyle, daha çok evde vakit geçirmek ister. Bu dönemlerde birçok kişi, çevresinden “çok üşüdüm” cümlelerini duyar veya bu cümleyi sık sık bizzat kendisi kurar. Soğuk havalarda üşümek elbette çok doğaldır ancak her üşüme hissinin sebebi sadece soğuk havalar olmayabilir! Havalar çok soğuk olmasa bile üşüme hissi yaşıyorsanız, arkasında başka hastalıklar olabilir! İşte detaylar…

İNSAN VÜCUDU KAÇ DERECEDİR?

usumek.jpg

İnsanın ortalama vücut sıcaklığı 36,5 derece olarak kabul görüyor ve birçok araştırma, insanlarda bu sıcaklığın kişiden kişiye göre 0,5 ile 1 derece değişiklik gösterebileceğini belirtiyor. Ayrıca insan vücudunun bölgeleri de farklı sıcaklıklara sahip olabiliyor.

Uzmanlar, vücudun en sıcak bölgesinin ortalama 37,5 derece ile rektum (kalın bağırsağı anüse bağlayan kısım) olarak bildirirken, rektumu ise kulaklar ve ağız izliyor.

ÜŞÜMEK BU HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR!

Hava sıcaklığının gün içinde 10 derece birden düştüğü durumlarda üşümek çok normal olabilir ancak etrafınızdaki kişiler soğuktan çok etkilenmiyorken siz çok üşüyorsanız, bunun arkasında bazı hastalıklar olabilir.

Hürriyet’te yer alan habere göre İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “Bazı insanlar herhangi fark edilebilir neden olmaksızın daha fazla üşüme eğilimindedir. Bunun altında yatan birçok neden olabilir. Bunların en belli başlı olanları; düşük vücut ağırlığı, öğün atlayarak az kalori tüketmek, hipotiroidi, Raynaud sendromu, anoreksiya nervoza, demir eksikliği anemisi ve periferik arter hastalığıdır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.