Eli titreyenler dikkat! 'Bir şey olmaz' demeyin... Uzmanlar uyardı! O hastalığın habercisi olabilir

Eli titreyenler dikkat! 'Bir şey olmaz' demeyin... Uzmanlar uyardı! O hastalığın habercisi olabilir
Dönem dönem herkesin başına gelebilen el titremesi ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Uzmanlar, bu durumun hafife alınmaması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar…

Bazı dönemlerde herkes tarafından gözlenebilen birtakım vücutsal tepkiler, bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bu konuda özellikle kanser hastalığına vurgu yapan uzmanlar, tedavi süreci zorlu olan kanser hastalıklarında erken tanının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Kanser hastalığının türlerine göre sinsi ilerleyebildiğini ve bu süreçte de göz ardı edilen bazı semptomlar ile varlığını hissettirdiğini belirten uzmanlar, el titremesi için de başka bir hastalığı işaret etti. Çoğunluk ile tansiyon, yorgunluk, kan şekeri düzensizliği gibi durumlara bağlanan el titremesinin asla göz ardı edilmemesi gereken önemli bir belirti olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşları net bir dil ile uyardı.

VİTAMİN EKSİKLİKLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

el.webp

Anlık el titremelerinden ziyade sık sık yaşanan el titremeleri ile ilgili konuşan uzmanlar, vitamin eksikliklerine dikkat çekti. El titremesine yol açan başlıca faktörün B12 eksikliği olduğunu belirten uzmanlar, çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

Sinir sistemi için hayati bir öneme sahip olan B12’nin eksikliğinde vücudun tepki gösterdiğini belirten uzmanlar, periferik sinir hasarına dikkat çekti. Bu hasarın direkt olarak ellerde ve kollarda titremeye yol açtığını belirten uzmanlar, bu gibi durumlarda mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini vurguladı.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ OLABİLİR

El ve kol titremesine sebep olan bir diğer faktörün ise magnezyum eksikliği olduğunu belirten uzmanlar, 300’den fazla enzim reaksiyonunda görev alan magnezyumun hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kas fonksiyonları, enerji üretimi, protein sentezi, kan şekeri dengesi gibi birçok alanda etkili olan magnezyumun eksikliğinde titreme semptomlarının görülebileceğini belirten uzmanlar, bu noktada beslenme alışkanlıklarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Yeşil yapraklı sebzelerde, tam tahıllı ürünlerde, tohumlarda ve fındıkta bol miktarda magnezyum bulunduğunu belirten uzmanlar, beslenme programlarının bu ürünler ile zenginleştirilebileceğini bildirdi.

Hem B12 hem de magnezyum eksikliği için beslenme alışkanlıklarına dikkat çeken uzmanlar, değişen beslenme rutinine rağmen titreme semptomunun kaybolmaması durumunda bir hekime başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.