Erkekler dikkat! Herkeste olabilen iktidarsızlık sorununa doğal çözüm... O besinleri tüketen yatakta rahat edecek!

Erkekler dikkat! Herkeste olabilen iktidarsızlık sorununa doğal çözüm... O besinleri tüketen yatakta rahat edecek!
 Yazı İşleri Müdürü
Birçok erkeğin mustarip olduğu veyahut da hayatının bir döneminde olabileceği iktidarsızlık sorununa ilişkin önemli tavsiyeler geldi. Uzmanlar, bazı besinlerin bu soruna karşı savaştıklarını bildirdi.

Halk arasında ‘iktidarsızlık’ olarak bilinen erektil disfonksiyon veya impotans, kısaca sertleşme sorunu olarak tanımlanabilir. Cinsel birleşmeye izin verecek şekilde sağlanamayan sertleşme durumunu veyahut da ereksiyonunun yeterince korunamaması durumunu ifade eden iktidarsızlık, erkeklerde yaşamlarının bir bölümünde nadiren gelişebilen veyahut da sık görülebilen bir problemdir.

Kişiyi yalnızca fiziksel açıdan değil psikolojik açıdan da büyük ölçüde etkileyen erekte olamama sorunu, çoğu zaman ilişkilerde de ciddi problemlere yol açabilir. Bazı erkeklerin gerek toplum baskısından gerek ise de utanma hissinden ötürü bu duruma karşı bir çözüm üretememesi, sürecin uzamasına da sebep olur. Bu noktada devreye giren uzmanlar aslında bu tip sorunlara karşı hekim tavsiyesine ek olarak bazı doğal önlemlerin de alınabileceğini ifade etti.

İKTİDARSIZLIK NEDEN OLUR?

İktidarsızlığa sebep olabilecek pek çok faktör bulunur. Uzmanlar, o faktörleri genel olarak şu şekilde sıralamışlardır:

- Nörolojik hastalıklar, hormonal bozukluklar, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, obezite, geçirilmiş mesane, bağırsak ve prostat kanseri cerrahileri, yüksek kolesterol.

Ayrıca ilaç kullanımı ile sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının da iktidarsızlığa sebep olabileceğini belirten uzmanlar, bu gibi durumlarda vakit kaybedilmeden bir hekime danışılması gerektiğini vurguladı.

İKTİDARSIZLIĞI BİTİREN DOĞAL BESİNLER

62d6aa59e4bfdd1468d2dde0.webp

Erekte olamama yani iktidarsızlık durumu ile karşı karşıya kalmış olan kişilerin bir üroloğa danışmaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar, yanı sıra bazı gıdaların da bu soruna pozitif yönde destek verebileceklerini ifade etti. Uzmanlara göre iktidarsızlığı önleyebilecek bazı gıdalar ve o gıdaların içerikleri şu şekilde:

- Avokado: Libidoyu artırır. Testosteron seviyesini ve sperm kalitesini artıran E vitamini ve çinko açısından zengindir.

- Yulaf: Cinsel organda bulunan kan damarının gevşemesine yardımcı olan L- Arginin bakımından zengindir.

- Kahve: Penil arterlere ve kaslara giden kan akışını artırdığı için erektil disfonksiyonun önüne geçer.

- Karpuz: L- Arginin bakımından zengindir, sertleşme sorununu ortadan kaldırır.

- Ispanak: Kan akışının sağlanmasına yardımcı olan folat bakımından zengindir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.