Günde 1 yemek kaşığı tüketen Bitlisliler, yaşlılıkta kemik sorunu yaşamayacak! O besinin mucizevi etkileri var…

Günde 1 yemek kaşığı tüketen Bitlisliler, yaşlılıkta kemik sorunu yaşamayacak! O besinin mucizevi etkileri var…
Bazı mineral ve vitaminler, kemik sağlığı için oldukça faydalı. Bu mineral ve vitaminleri içeren besinleri tüketmek, kişilere büyük faydalar sağlıyor. Bu noktada özellikle bir besinin faydaları, yaşlılarda öne çıkıyor. İşte detaylar…

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir beyin için en önemli şartlardan biri. Bunun yanında düzenli ve güzel uyku ile yeterli egzersiz rutinini de sağlamak, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olarak gösteriliyor. Herkes için çok önemli olan bu sağlıklı yaşam adımları, gelişim çağındaki çocuklar ve yaşlılar için daha önemli hale gelebiliyor. Bu noktada da kemik sağlığı için tüketilmesi gereken besinler araştırılıyor.

Doğadaki birçok besin, insan sağlığına birçok yönden fayda sağlıyor. Bu besinlerin doğru miktarlarda ve doğru şekillerde tüketimi, sağlıklı bir hayat için önem arz ediyor. Bu noktada kemik sağlığına faydası ile bilinen bir besin, özellikle yaşlı bireylerde etkilerini gösteriyor. Uzmanlar, bu besinin genç yaşta düzenli tüketiminin, yaşlılık dönemlerinde mucizevi faydalar sağlayabileceğini ifade ediyor. İşte detaylar…

KEMİK SAĞLIĞINA BİREBİR

pekmez-nasil-yapiliyor-1410868928-801.webp

Kemik sağlığına fayda söz konusu olduğunda, sayısız yararı ile bilinen pekmez ön plana çıkıyor. Pekmez, Türk mutfağında en çok tüketilen ürünler arasında yer alırken, özellikle de kansızlık sorununa karşı faydaları ile öne çıkıyor. Ancak pekmezin faydaları bununla sınırlı değil ve kemik sağlığı için de pekmez tavsiye ediliyor. Pekmez tüketmek, kemiklerin ve eklemlerin güçlenmesi için oldukça önemli.

GÜNDE 1 YEMEK KAŞIĞI

Düzenli şekilde pekmez tüketmek, vücudun çinko ve kalsiyum eksiklikleri yaşamaması için oldukça önemli. Bu şekilde, günde 1 yemek kaşığı kadar pekmez tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu yöntem ile ileri yaşlarda kemik erimesi sorununun önüne geçmek mümkün olabilir. Pekmezde bulunan protein, normal kas kütlesinin korunup gelişmesine katkı sağlarken, kemik yapısının da güçlenmesinde rol oynar.

Öte yandan kemik, içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemiğin yanı sıra diş sağlığında da öne çıkar. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan pekmezin yanı sıra kuru incir, badem, fındık, süt ve süt ürünleri de kemik sağlığına iyi gelir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.