Sağlık Bakanı Koca'dan Müjdeli Haber: Normale Döndü!

Sağlık Bakanı Koca'dan Müjdeli Haber: Normale Döndü!
 İnternet Editörü
Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 72'ye, özellikle İstanbul'da yüzde 83'e çıkmasının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sevindirici açıklama geldi.

Türkiye'de Covid-19 salgınına bağlı olarak artan yoğun bakım ihtiyacının zorladığı kapasite, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre normale döndü. Bakan Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı basın açıklamasında, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71'e düştüğünü belirtti.

Özellikle İstanbul'da yüzde 83'e kadar çıkan yoğun bakım doluluk oranının, Bakan Koca'nın ifadesine göre, şu anda yüzde 72'ye gerilediği bildirildi. Bakan Koca, "Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul özelinde yüzde 83'e çıkmıştı. Bugün itibarıyla Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71." şeklinde konuştu.

İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 71 olduğunu belirten Bakan Koca, "İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim." ifadesini kullandı. Ayrıca, servis yataklarının doluluk oranının Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65 olduğunu vurgulayarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bakan Koca, "Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Şu an için servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi. Fedakarlıkları için, gayretleri için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.